Gå til sidens hovedinnhold

Slutten for Harry Potter

Den siste boken om Harry Potter er her, og vi gir deg vår dom.

Å avslutte noe er ofte vanskeligere enn å begynne, noe garantert J.K. Rowling oppdaget når det siste kapittelet i historien om den unge trollmannen skulle skrives.

Likevel, der George Lucas feilet og Seinfeild virkelig gikk av sporet har hun klart det med glans. På de 607 sidene om Harry Potter and the Deathly Hallows har Rowling klart både å skrive en underholdende, spennende og til tider morsom bok, samtidig som hun avslutter sagaen om Harry Potter.

Boken starter kort tid etter Half Blood-Prince, og det er nok en gang sommerferie fra Hogwarths. Fra starten i Privet Drive dras vi med på en jakt og en kamp. En kamp mot Voldemort, og en jakt på det som kanskje kan bringe hans ondskap i kne.

Vi skal ikke avsløre bokens innhold, men kan opplyse om at mye av hva som har blitt rapportert på nettet har vært delvis feilaktig. Store avsløringer, overraskende helter, død og spenning fyller sidene i boken. Du får møte igjen gamle kjenninger, mange av dem, og blir dratt på en tur rundt i hele det magiske England. Kjærlighet, hat, familiebånd og vennskap settes på mange prøver - og de unge heltene rundt Harry, og Harry selv, får et brått og ugjestmildt møte med voksne valg.

Hvis du ikke vil vite noe som helst bør du unngå de neste setningene, men noe føler vi at kan avsløres uten at vi avslører hva som skjer: Historien om Harry Potters familie, Dumbledore og trollmennenes forhold til andre raser blir alle avklart. Her nøstes alle tråder opp.

Har du fulgt med i de foregående bøkene vil du ikke bli skuffet over dette siste kapittelet i historien om den unge trollmannen. Her avslutter man med det som kanskje er den gjennomført mest spennende boken i serien, og få vil bli skuffet. Akkurat som Harry har bøkene til Rowling gradvis blitt eldre, og i denne boken vokser både Harry Potter og hennes forfatterskap opp.

Og om Harry Potter dør? Vel. Det finner du ut ved å lese boken. Det som er sikkert er at J.K. Rowling har sagt at det ikke kommer flere bøker i serien, så som romanfigur er Potter død.