(SIDE2):Det ser ut som fristende søte smågodt-biter, men er faktisk oppskjært gulrot, brokkoli, agurk, løk eller paprika.

Det er matbutikkjeden New World på New Zealand som har begynt å selge grønnsaker på samme måte som i smågodthyllene. Tanken er å hjelpe stressede kunder til å spise sunnere. Etter at bildet av hyllen er blitt delt i sosiale medier, er tiltaket blitt kjent verden over.

Her krangler vi om smågodt

- Det blir sakte, men sikkert mer populært. Men mange har ikke skjønt dette ennå, sier Chris Grace, eier ved New World i Te Rapa.

Her hjemme er det også stort engasjement rundt smågodt for tiden, men debatten handler ikke om sunnere alternativer. Matkjeden Coop bytter leverandør av smågodt, fra Candyking til Nidar, og det har engasjert leserne. Saken skapte leserstorm etter at det ble kjent at de byttet smågodtleverandør.

Slik fungerer grønnsak-smågodtet

Grace sier til Stuff at han tror deres grønnsakstilbud vil fungere fordi dagens kunder ønsker å spise sunt, men på en effektiv måte. Ved at de skjærer opp grønnsakene for forbrukeren, kan de enkelt lage seg lunsj eller ta med hjem til salat. Oppskjærte grønnsaker hos New World er noe dyrere enn å kjøpe dem hele, men likevel tror Grace kunden ønsker dette.

- Dette skaper ikke avfall. Kunden kan plukke ut nøyaktig hvor mye de ønsker av forskjellige typer sopp, squash, agurk eller hva de måtte ønske. En annen ting er at de slipper å kutte opp det som er fysisk mer krevende, som blomkål eller gresskar. Noen eldre synes det er vanskelig å skjære opp dette.