Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du kjøpe smågodt til neste års påskeferie

Har ett års holdbarhet.

(SIDE2): Rema 1000-butikker selger nå smågodt for 2,90 kroner per hekto. Det betyr at mange familier har handlet inn smågodtet til påskeferien allerede nå.

Men visste du at du også kan handle inn smågodt til neste års påskeferie?

- Smågodt har ingen siste forbruksdag, men anbefalingen er å spise det innen et års tid. Men jeg har spist smågodt som er eldre enn det, og det har aldri vært noe problem. Generelt sett så har det ganske lang lagringstid, sier Robert Rønning, kommunikasjonsdirektør i Nidar.

Sjokoladen «fettblomstrer»

Rønning råder til å oppbevare gelegodteriet emballert, altså i en tett pose eller en boks.

- Gelegodteri tørker fortere enn sjokolade, som er mer lagringsdyktig.

Når det gjelder sjokoladen bør den oppbevares i maks 25 grader. I tillegg bør den ikke utsettes for temperaturforskjeller.

- De fleste har vel opplevd at sjokoladen har blitt hvit eller gråaktig. Det kalles «fettblomstring», og er egentlig bare et resultat av at sjokoladen har blitt oppbevart for varmt. Da trekker fettet i sjokoladen til overflaten. Det har ingenting å si for smaken, men det ser ikke like delikat ut.

Kalorier i en skål smågodt

Selv om smågodtet har lang lagringstid, så tror ikke Rønning at det er spesielt mange som har det liggende i skapet over lengre tid.

- Vår erfaring er at de som kjøper smågodt spiser det innen kort tid. Så det som kjøpes nå vil nok bli spist innen påsken er over, tipper Rønning.

Men er smågodt til billigpris en god ting? Nettavisen mener selv at det er både ansvarsløst og farlig.

Vi vet allerede at smågodt inneholder en god del kalorier, men vet du akkurat hvor mye? En skål smågodt tilsvarer nemlig et helt dagsbehov med mat.

LES OGSÅ: Solgte 1,6 tonn smågodt på én dag

Kommentarer til denne saken