Gå til sidens hovedinnhold

SmaKelis måltid

”Tasty”? Vel, Kelis’ nye smaker ofte som fugl, men stundom også som halvgammel fisk.

Kelis
Tasty
Virgin/EMI

La oss ikke slippe matmetaforen: Låtene på ”Tasty” kan nemlig grovt sett deles inn i to, og der kan vi gjøre bruk av Hakkebakkeskogens inndeling. De raske låtene er som grønnsaker og frukt, de gjør deg både rask, glad, smart og fyrrig.

Ta ”Milkshake” som eksempel. Har du hørt denne Neptunesproduserte singelen, og det håper jeg du har, for den er en av årets aller beste. ”Damn right, it’s better than yours”.

Det er mye annet bra her òg, selvfølgelig. Blant dem ”Millionaire”, der Outkasts André 3000 holder tempoet oppe med sine gale plastikksynther og heseblesende tempo vi kjenner fra en annen av årets toppsingler, ”Hey Ya”.

Fet er også den ublu ha seg i det fri-oppfordringen ”In Public”, der hun har seg med/har med seg forloveden sin Nas på gjestevokal. Også ”Trick Me”, med sin medrivende skabeat og ”Keep It Down” som mikser oppjagede Chemical Brothers-effekter med leken Britney-pop, er gledelig lytting.

Problemet er de slappe soulballadene. Tilbake til Hakkebakkeskogen er de fleste av disse som julematen du stapper i deg for tiden, du blir både dorsk, døsig og altfor fort stappmett. Mot slutten får vi imidlertid noen småfine R&B-influerte poplåter.

I sum er Kelis’ tredje album en fascinerende sak som trenger sin fjernkontroll for å holde interessen oppe. Dog viser de mange høydepunktene at hun på sitt beste er nettopp det; en av de beste.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem