Gå til sidens hovedinnhold

Smart forfour - tøff plastbil

Den er en Smart, den er i plast, bare mye større en den lille vi er vant til. Vi innvier det nye året med en test av smart forfour.

Klikk her for flere og større bilder av bilen.

De aller fleste av oss kjenner nok til den lille Smart-en, som kan parkeres på tvers. Til tross for at den norske importøren først startet importen av de smarte småbilene på slutten av fjoråret, så er det allerede en del nordmenn som har hatt glede av sin egen privatimporterte Smart.

For å få det helt klart, først som sist, Smart er IKKE en el-bil, den har aldri vært det, og det foreligger pr. i dag heller ingen planer om å putte elektrisk motor i noen av modellene. Dette er altså ikke løsningen for deg som vil kjøre kollektivfelt, politiet lar seg heller neppe lure av størrelse.

Men hvorfor da velge en Smart?
Smaken er som vi alle vet delt. Dette dreier seg ikke minst om både livsstil og image. Smart er på mange måter praktisk. De er alle ganske små, de er enkle å kjøre, og lette å parkere. Prisen for en forfour starter på kr 158.555,- da med 75 hester, fordelt på 1,1 liter. Neste motorstørrelse er på 1,3 liter, den har 20 ekstra hestekrefter, og bruker 0,58 liter på mila.

Kanskje stiligst av alt, så kan plastikk dekslene på bilen skiftes ut, og kjøpes i hele sett. Dette inkluderer støtfangere, dørpaneler, panser etc. På denne måten kan man endre farge på hele bilen, bare ved et kort verkstedbesøk. Slik vil naboene kunne tro at du kjøper deg en ny smart vært år.

Forfive?
Vår testbil heter smart forfour, og lillebroren heter fortwo. Årsaken er nesten logisk. fortwo er laget for to personer, altså "for to" på engelsk "for two". Mens vår testbil som heter forfour har plass til fem personer, og logikken forsvinner således fort.

Men optimalt sett er det nok i trangeste laget med fem personer i bilen, selv om alle tre i baksetet er barn. Dessuten har jo navnet "forfour" bedre klang en "forfive" eller "forfourandahalf".

Kan ikke parkeres på tvers
En annen ting som er viktig å nevne er at Smart forfour ikke kan parkeres på tvers. Rettelse: naturligvis kan bilen parkeres på tvers, men den stikker nok litt vel langt ut i veien.

På mange måter forsvinner nok en del av de gode poengene vi forbinder med en Smart. Den er jo så mye større en fortwo, og ikke kan den parkeres på tvers. Men vi lover deg, det er fortsatt mye "smart" i denne bilen også. Vår testbil var fortsatt liten nok sett fra utsiden, men den føles mye større fra innsiden. Fortsatt preges bilen i stor grad av plastikk, og designet er fortsatt like trendy. På mange måter er dette en helt annen bil en lille fortwo, men likevel utvilsomt en smart.

Del 2 av artikkelen finner du her.

Klikk her for flere og større bilder av bilen.

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter

Kommentarer til denne saken