I likhet med Audi som vi skrev i om i går, er Daimler i ferd med å lade opp til den store bilmessen i Geneve som starter neste uke.

Les også: Wow, dette er fremtidens Audi

På denne messen har Smart planer om å vise frem sin nye konseptbil, som noe misvisende har fått navnet «forspeed» - etter samme navngivingsmønster som ForTwo og ForFour. Forskjellen er kanskje primært at mens de to sistnevnte fortalte noe om egenskapene til bilen, er kanskje ikke fart det den nye konseptbilen er bygget for.

Smart skryter av at den kan akselerere fra 0 til 60 km/t på 5,5 sekunder, og at den kan nå en topphastighet på 120 kilometer i timen. 0 til 60 er ikke et mål for akselerasjon som er påfallende vanlig, med mindre man snakker om miles fremfor kilometer, men det er nå det Smart velger å oppgi.

Kraften kommer fra en 30 kW elektrisk motor, som skal ha en slags overboost-funksjon som gir deg 5 kW ekstra under korte forbikjøringer.

På batterisiden ser Smart for seg et 16,5 kWh-batteri som skal være nok til å forflytte bilen i overkant av 13 mil. Hurtiglading til 80 prosent kapasitet skal ta tre kvarter.

Men det som virkelig skiller bilen ut fra massene ut er det noe spesielle designet, som Smart mener de har hentet inspirasjon til fra gamle propellfly med små vindskjermer.

- Resultatet er en usammenlignbar frisklufts-kjøreopplevelse, skriver Smart i en pressemelding.

Bilen er åpenbart en kabriolet - og Smart går også litt retro når det gjelder å holde bilen tørr. Her er det ikke snakk om noe elektrisk tak, men muligheten til å spenne over et «teppe» over interiøret slik at det skal holde seg tørt.

Det som derimot ikke er retro er dekkene, som vi ikke tror Smart har levert mange av på sine modeller så langt. De snakker nemlig om 205/35/18 foran - og vanvittige 235/30/18 bak for «maksimalt grep». Til sammenligning er det 155/55/15 foran og - 175/50/15 bak Smart benytter på sine vanlige modeller.

Årsaken til valget av de store hjulene på konseptbilen? «For å matche bilens dynamiske utseende».