Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) er Smart ForTwo en av landets aller beste biler, og blir bare slått samarbeidssmåbilen Aygo/C1/107 og Pixo. Og på disse må du legge på litt ekstra på for å få samme utstyr.

Med en ferdig pris på under 120.000 kroner, automatgir, oppvarmede seter, aircondition - og en lengde på utrolig korte 270 centimeter - fremstår den nye facelift-utgaven av bilen som en svært spennende nummer 2-bil i urbane strøk.

Overrasker
Vi bestemte oss derfor for å teste bilen under noen av de verst tenkelige forhold i Norge, med snøvær, slafseføre og gateparkering innenfor Ring 2. Og det som overrasker er først og fremst at bilen overrasker!

Det begynner å bli en stund siden jeg kjørte en Smart sist, og den første tanken som slo meg da jeg satt meg inn i bilen er at bilen føles ekstremt mye større innvendig enn den ser ut utenifra.

Min samboer har tidligere uttalt at hun aldri skal sette seg inn i en slik bil av klaustrofobiske årsaker, men etter at jeg klarte å presse henne inn ble hun gledelig overrasket. Så lenge du ikke snur deg rundt og ser rett i bakrute, føles det som du sitter i en helt vanlig bil.

Og sittestillingen fremstår mye mer behagelig og bakoverlent enn i Toyotas minibil IQ. En virkelig positiv overraskelse.

Ikke mye, men nok futt
Basisversjonen vi har testet er den Smart regner å selge definitivt mest av. Med en 1-liters bensinmotor med grensesprengende 61 hestekrefter, hadde vi ikke all verden med forventninger til en sportslig bil. Og det er den heller ikke, men det er på ingen måte problematisk å holde fartsgrensen og litt til i 100-sonen i oppoverbakker. Og når det er snakk om en bybil er det i grunn ikke noe mer du trenger.

Kjøreegenskapene i høy fart er også helt udramatisk, selv om du kjenner at akselavstanden på bilen ikke er stor.

Akselerasjonen er aldri skremmende - verken skremmende rask eller skremmende dårlig i kryss og påkjøringsfelt. Mye av grunnen til dette er selvsagt at bilen ikke veier mer enn 750 kilo - noe som er lavest av alle nye biler i salg i Norge.

Det blir derimot langt mer morsomt å kjøre bilen når du havner på småveiene i byen. Bilen har bakhjulsdrift, og det gjør at bilen føles veldig smidig. Og for de som har forsøkt bakhjulsdrift på litt glatt føre, så er det moro - selv om det blir litt som å legge ut i en breisladd med en terning.

Genial å parkere
Virkelig moro blir det likevel ikke før du har planer om å sette fra deg bilen. Alle som har forsøkt å finne en gratis parkeringsplass innenfor Ring 2 på kvelden, vet at det fort kan være en heller slitsom opplevelse. Du kan ha flaks, men som regel må du kjøre rundt lenge - og gå betydelig lenger enn det du ønsker.

Med en Smart vet du at det alltid er en stor nok luke et eller annet sted i nærheten - selv om du ikke har lov til å parkere på tvers. Jeg er overbevist om at dette er en bil som får ned blodtrykket og stressnivået i kroppen. Parkering blir aldri en bekymring.

Denne «praktiskheten» har selvsagt den konsekvensen at det ikke er all verden bagasjeplass, men når du reiser på butikken så legger du fort merke til at det er plass til flere ting bak de to setene i bilen enn du skulle tro.

Automatkasse som frustrerer
Det som derimot ikke er spesielt moro med denne bilen er girkassen. Top Gears James May uttalte nylig at det var et eget sted i helvete reservert for den som hadde puttet en spesiell girkasse inn i BMW Z3.

Like sterke ord vil jeg ikke bruke, men girkassen i Smart ForTwo er veldig langt unna min favoritt. Av en eller annen merkverdig grunn vil den legge inn motorbremsen når den girer. Det har den noe ubehagelige konsekvensen at når du hamrer gassen i nærheten av bunn både i krypfart og relativt høye hastigheter, noe du må gjøre fra tid til annen med en så liten motor, så blir du kastet fremover, i stedet for å bli trykket bakover i setet. For å si det på en diplomatisk måte så tar det litt tid å venne seg til.

...men det er billig
Men når denne typen frustrasjoner begynner å dukke opp, må en også ta seg bryet med å tenke på at bilen koster omtrent like mye som ekstrautstyret du bør ha på en normalt velutstyrt tysk bil. Du kommer nøyaktig like fort fram - du kommer kanskje til og med fortere inn dit du skal fordi det er enklere å parkere.

Forbruket er heller ikke stort, oppgitt til 0,42 liter per mil. Start-stopp-funksjon sørger for at forbruket ikke fyker i været i bytrafikken heller. Og aircondition er inkludert i prisen.

Konklusjonen er at Smart ForTwo lever veldig godt opp til navnet sitt. Det er et smart valg - for to. Om du bor svært sentralt.