Gå til sidens hovedinnhold

Ny toppmodell fra Nokia

Nokia C7 er en lekker smartmobil til en fornuftig pris.

[Mobilen.no]: Nokia C7 er en svært avansert mobiltelefon, og løser de fleste oppgaver en mobiltelefon kan løse. Det betyr at den i tillegg til at du kan snakke i den, også kan bruke mobilen som raskt trådløst modem, overføre filer trådløst, du kan åpne filer i de fleste format, dele innhold via sosiale nettverk, skanne strekkoder, se film i ulike format, filme i HD og ta bilder med høy oppløsning.

Du kan redigere film og bilde direkte på telefonen, spille spill med bevegelseskontroller og navigere til fots eller i bil med gratis taleassistert navigasjon. Du kan se skjermbildet på en TV via kabel, eller spille av film i HD-oppløsning via Wi-Fi (DLNA) til storskjerm.

Glemte vi noe? Antakelig, for Nokia C7 er så pakket med funksjoner at den kan brukes til det aller meste. Nokia C7 er ikke en billigutgave av Nokias flaggskip N8. C7 er riktig nok noe rimeligere, men med tanke på at den har mindre minne, mangler HDMI og har et svakere kamera enn N8, så er ikke prisforskjellen større enn forventet.

N8 leveres også med bedre øreplugger, overgang for tilkobling av USB-minne og HDMI-kabel. Vi tror Nokia C7 vil være en mobiltelefon for de som ønsker en elegant og funksjonsrik mobiltelefon, og som ikke helt ser behovet for HDMI-utgang. Kameraet mangler autofokus, men er likevel bedre enn på de fleste mobiltelefoner, i alle fall så lenge du ikke skal ta bilder på kloss hold.

Nokia C7 har også bedre batterikapasitet enn mange andre smartmobiler. Brukergrensesnittet er ikke like enkelt og elegant som på de raskere Android-mobilene eller på iPhone 4, men Nokia C7 har fungert uten problemer i den tiden vi har testet den. Vi liker den faktisk bedre for hver dag som går.

Pluss:
Rask på mobilt Internett, AMOLED-skjerm, støtter multitouch, gratis navigasjon, bra batterikapasitet, FM-radio og FM-sender, støtte for DLNA, Bluetooth 3.0, USB-vert, HD-opptak, stort minne, bra byggkvalitet.

Minus:
Ikke autofokus på kameraet, litt rotete menyskjermer, ikke Flash 10.1-støtte.

Terningkast 5


Les den fulle testen av Nokia C7 på Mobilen.no

Alternativer
Om du synes foto og HDMI-tilkobling til TV eller stereoanlegg er viktig, så kan du også vurdere å betale litt ekstra for storebror Nokia N8. Denne er ikke så mye dyrere, og har bedre kamera, i tillegg til HDMI-utgangen. Den har også dobbelt så mye minne, men er ellers svært lik C7.

Et annet alternativ er HTC Desire. Denne har Android operativsystem, litt større skjerm og et mye enklere og raskere brukergrensesnitt.

Finn beste pris på Nokia C7

Kommentarer til denne saken