(SIDE2): Like før jul startet de to Lillestrøm-guttene Jeroen Maurits Bijl (16) og Tor Håkon Posti Rønning (17) opp en Facebook-gruppe hvor de krevde at Nidar lanserte sjokoladegodteriet Smash! som 250 grams sjokoladeplate.

Over 30.000 medlemmer og noen måneder senere har de bestemte unge menn nå fått viljen sin.

- Det er veldig morsomt å ha lykkes med aksjonen. Jeg tok kontakt med Nidar mange ganger, og endelig tok de kontakt med meg og ting begynte å skje. Jeg tror de fulgte litt med på Facebook-gruppa, sier en fornøyd Jeroen til Side2.

- Veldig morsom sak
- Det er jo en veldig morsom sak, både fordi gruppa så raskt fikk over 30.000 medlemmer, og fordi gruppa ble til akkurat samtidig som Nidar i all hemmelighet holdt på å kokkelere seg fram til den samme sjokoladen som denne Facebook-gjengen gikk og drømte om, sier informasjonsrådgiver i Nidar, Marthe Helene B. Schomacker.

Hun har stor tro på at Smash!-sjokoladen i plateform vil bli en suksess.

- Det er ganske unikt at et produkt har en tilhengerskare på over 30.000 allerede før det har kommet i butikk, sier Schomacker.

Prøvesmakte på fabrikken
Smash!-platen kom i butikkhyllene 1. mai, men guttene var på Nidar-fabrikken og prøvesmakte en ukes tid i forveien. På Facebook-siden kan man lese at dette var en opplevelse Jeroen og Tor Håkon sent vil glemme:

« (...) jeg har aldri sett så mye sjokolade, doc, Smash!, Stratos, Troika etc. i helle mitt liv! Det var de ferskeste skumbananene jeg har smakt, og samme med Troika og Smash! Vi ble ledet rundt der vanlige grupper ikke gikk fordi vi bare var to besøkende! Etter et dusin trappeturer opp og ned kom vi til Smash!-platene, som vi hadde spart til sist! (...) det var et himmelsk syn å se dem fyke forbi en og en! »

- Sjokoladen var veldig god, sier Jeroen. Det er mer som melkesjokolade enn vanlig Smash!, altså mindre salt. Men samtidig er den veldig mye bedre enn vanlig melkesjokolade.

Blod på tann
Guttene har fått blod på tann, og har startet en ny aksjon med håp om å få tilbake Fanta Lemon.

- Jeg var i møte med Coca-Cola i forrige uke, og de sa at alt vi trenger er 25.000 medlemmer, så kommer Fanta Lemon i løpet av året. Vi har 13.000 medlemmer nå, så det kommer til å gå fint, sier Jeroen selvsikkert.

Side2 håper for øvrig at de åtte Facebook-gruppene som aksjonerer om å få Pæreisen tilbake kan slå seg sammen, og få like stor suksess som Smash!-gruppen.