Gå til sidens hovedinnhold

Smell for Tandberg-konkurrent

Salget av videokonferanseløsninger faller videre og guiding fra amerikanske Polycom er svak.

Tandbergs hovedkonkurrent i markedet for videokonferanseløsninger, amerikanske Polycom la onsdag kveld norsk tid frem tallene for første kvartal og guidingen for inneværende kvartal. Signalene og resultatene ble ikke godt mottatt i markedet, som sendte aksjen ned 7 prosent i etterbørshandel.

NA24 - din næringslivsavis

Polycoms resultat falt med 44 prosent i første kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Det er spesielt salget av talekommunikasjonsløsninger som har feilet for Polycom etter finanskrisens inntog., men også salget av videokonferanseløsningene har stagnert, og falt med 2 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Det hersker positive forventinger i dette markedet, da det forventes at selskaper vil kutte i reisekostnader og heller bruke konferanseløsninger i forbindelse med møter. Foreløpig ser imidlertid ikke denne trenden ut til å ha slått til for Polycom.

Selskapet er da også lite optimistiske for utviklingen i andre kvartal. De ser nå en omsetning i andre kvartal på mellom 216 og 225 millioner dollar, mens analytikerne ifølge Thomson Reuters hadde sett for seg 241 millioner dollar i inneværende kvartal. Polcym indikerer med guidingen et scenario med nullvekst eller et fall på inntil 4 prosent sammenlignet med første kvartal.

Omsetningen i første kvartal endte på 225 millioner dollar, mens analytikerne hadde ventet 234 millioner. Nettoresultatet endte på 8 millioner dollar, eller 10 cent per aksje, mot 16 cent per aksje i første kvartal 2008. Eksklusive ekstraordinære poster endte resultatet på 27 cent per aksje, som var en cent over konsensus.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken