Gå til sidens hovedinnhold

Smell på Wall Street

USA-børsene åpner med et betydelig fall tirsdag.

Investorer i USA står opp med feil fot, og sender aksjemarkedet nedover.

NA24 - din næringslivsavis

Markedet gruer seg til en tale fra sentralbanksjef Ben Bernanke, og plages av resultatvarsel fra Home Depot.

Dow Jones er ned 0,46 prosent til 13.586,16 poeng, Nasdaq faller 0,65 prosent til 2.652,76 poeng og S&P 500-indeksen stuper 0,8 prosent til 1.519,52 poeng.

Skjebnesvanger tale
Tirsdag ettermiddag holder sentralbanksjef Ben Bernanke en tale om inflasjon, på en konferanse arrangert av National Bureau of Economic Reasearch.

- Selv om det er usannsynlig at han kommer med detaljer om statusen til sentralbankens rådslagninger, og vil snakke for egen regning og ikke på vegne av hele komiteen, er det mulig at sentralbanksjef Bernanke kommer med en indikasjon på hvilken vei debatten går, sa en økonom fra Barclays Capital til Marketwatch.

Dollaren svekker seg mot yen og euro, og amerikanske statsobligasjoner har et lite fall.

Kinesisk hodepine
En annen sak som gir investorer hodepine er Kinas handelsoverskudd. Kina rapporterte tidligere i dag om et rekordhøyt handelsoverskudd på 26,9 milliarder dollar (156,8 milliarder norske), og dette skaper spenninger med deres største handelspartner USA, som mener den kinesiske valutaen yuan er undervaluert.

Resultatvarsel
Sist, men ikke minst, sendte Detaljistgiganten Home Depot, en av aksjene på den prestisjetunge Dow Jones-indeksen, ut resultatvarsel før børsen åpner. De sier resultatet blir på mellom 2,48 og 2,54 dollar aksjen, mot et ventet resultat på 2,59 dollar. Samtidig melder selskapet lanserer samtidig om et tilbakekjøpsprogram på 250 millioner egne aksjer. Aksjene skal kjøpes på kurser mellom 39 og 44 dollar. Aksjen er handles nå til 40,5 dollar, opp 0,67 prosent.

Aluminiumskjempen Alcoa sparket i gang resultatsesongen i statene, med resultater fra andre kvartal etter børsslutt i går. Selskapet innfridde analytikernes forventninger, aksjen er opp 0,59 prosent til 42,6 dollar.

Bilanbefaling
Finanskjempen J.P. Morgan kom før børsstart med kjøpsanbefaling på General Motors og Ford. Finanshuset ser for seg at arbeidstakerunionene vil godta dårligere helsebestemmelser, for å klare seg i konkurransen med japanerne. General Motors stiger 1,47 prosent til 37,3 dollar.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud