Gå til sidens hovedinnhold

Smiley neste for restaurantene

Forbrukerrådet ønsker seg nå et smilefjes på restaurantene slik at vi som kunder kan være sikker på å ikke spise rotteinfisert mat.

- Et smilefjes på døren til restauranten, blir et slags velkommen inn til en trygg restaurant for kundene. Og hvis det er noen som har et surt fjes, så bør du kanskje vurdere å gå et annet sted for å spise, sier direktør i Forbrukerrådet, Erik Lund-Isaksen til iBergen.no.

Idèen ble lansert etter at en rekke restauranter ble stengt i en tilsvarende aksjon i Oslo for en tid tilbake. Men etter at fem restauranten ble stengt i Bergen i går, er det naturlig at debatten skyter fart.

- Må si at jeg er svært forundret over at ikke bransjen lærer mer og er mer interessert i å skjerme seg. Blir noen tatt så bør det vere nok til at de andre tenker at det ikke skal skje dem. Kritikerene som trodde dette var et Osloproblem har i allefall fått svar. Dette aktualiserer helt klart en godkjenningsordning, sier Lund-Isaksen.

- Hvordan skal dette gjøres?
- Vi mener det bør foretas flere og jevnlige kontroller av spisestedene og at inspeksjonen skal offentliggjøres med en karakter på døren. For eksempel et smilefjes slik de har i Danmark. Men det er selvsagt viktig at dette er en troverdig ordning og at kontrollene er så ofte at en restaurant ikke kan leve på et fire år gammlet smilefjes. Selvsagt må også restaurantene som får sure fjes, få sjansen til å rette dette opp.

Lund-Isaksen påpeker at dette er en kontroll som Mattilsynet må gjennomføre.

- Da er det selvsagt et ressursspørsmål for Mattilsynet, men vi har løpende kontakt. Dessuten så går nå signalene fra restaurantbransjen ut på at de selv ønsker et slikt prosjekt, sier han til iBergen.no.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken