Gå til sidens hovedinnhold

Gi ansiktet glød

Makeupartist Ingrid gir deg sine beste tips.

(SIDE2): Vinterstid er det lett å føle seg grå og gusten. Solen holder seg borte, og kulden gjør huden tørr og livløs. Da er det fint at du kan jukse deg til strålende hud!

Ingrid Presttun Eide, fagansvarlig makeupartist og hudpleier i Makeupmekka, forteller deg hvordan.

- Velg gjerne mineralsminke som ikke tetter porene, og smelter fint i huden for et naturlig resultat. Start med en flytende mineralfoundation gir det lille ekstra til en tørr og livløs hud. Lysreflekterende ingredienser gir huden et glatt og strålende utseende, sier Eide.

Pass på at du ikke matter ned huden med for mye pudder slik at den ser oversminket og dukkeaktig ut.

- Bruk gjerne et fuktgivende pudder av knuste mineraler i T-sonen, om du har behov for å matte ned, sier hun.

Blussende kinn
Når ansiktsbasen er klar, er det tid for blussende kinn. Det kan være lurt å smile til deg selv i speilet, og påføre blush på den tykkeste delen av kinnet. Da ser det mest naturlig ut.

- Når du har en helt jevn base uten blush kan ansiktet lett se flatt ut. Vil du ha et mer sofistikert uttrykk kan du blende blushen bakover mot øret. Kjenn etter med en finger hvor kinnbeinet ditt er, og legg blushen rett på beinet. Bruk en ren kost til å duse ut alle kanter. Har du hud med varme undertoner vil jeg anbefale en ferskenfarget blush med diskret shimmer som er lett å blende ut på huden. Til kaldere hudtoner er rosa med en undertone av korall et godt valg, sier Eide.

Fang lyset
Shimmerproukt og highlighetere gjør at ansiktet ditt ser mer livlig og strålende ut.

- Bruk et hightlightprodukt øverst på kinnbeinet, amorbuen, indre øyekrok og på brynsbeinet. Det vil skulpturere ansiktet og fremheve trekkene dine. Kremprodukter påføres med fingeren, og pudderprodukter med børste. Varmen fra fingrene vil blende produktet bedre inn i huden slik at highlighteren ikke blir hard, men gir inntrykk av at gløden kommer innenfra.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Øynene kan rammes inn med brun eller sort kajal, og gjerne ha en bronsefarget skygge med shimmer. Om du synes det blir for mye shimmerprodukter kan du også bruke en matt farge på lokket, og spare skimmeret til indre øyekrok og under brynsbeinet for å få et løft.

- Mitt favorittprodukt er Artificial Light Luminizing Lotion fra Smashbox. Den kan brukes alene som highlight eller blandes inn i foundation eller krem for å få en sart, funklende finish, tipser Ingrid.

Shimmer på leppene
Har du lite øyensminke kan du legge en frisk farge på leppene. Om du heller vil ha fokuset på øynene er bedre å velge en diskret leppefarge. Synes du at gloss blir i meste laget sammen med de andre glødende produktene kan du velge en matt leppefarge. Matte leppefarger er også en av trendene på catwalken nå. Litt shimmer midt på underleppen og i amorbuen gir en illusjon av fyldige lepper.

Solpudder skaper konturer
Solpudder er det vanligste produktet å bruke for å oppnå mer farge og glød i ansiktet.

– Bruk en stor, myk kost med spredt bust, slik at du ikke påfører for mye av gangen. Har du et solpudder uten shimmer kan du børste et tynt lag over hele ansiktet, hals og utringning slik at du får en jevn tone. Solpudder med shimmer i hele ansiktet kan fort få huden til å se skinnende og fet ut, forteller hun.

Shimmer egner seg best på brystet, skuldrene, øverst på kinnbeina, på pannen og langs neseryggen.

– Solpudder kan du også bruke for å skape konturer under kinnbeina, skjule en dobbelthake, eller legge i ytterkant av ansiktet for å skape et smalere ansikt. Mitt aller beste tips for solpudder er at du ikke bruker for mye, sier Eide, som også har en skjønnhetsblogg .

Sjekk resultatet i dagslys
Når du jobber mye med huden og bruker ulike produkter for å skape et bestemt uttrykk, er det lurt å sjekke resultatet i dagslys. Da ser du om alle overganger er blendet skikkelig sammen, og om helheten i uttrykket harmonerer. Husk at mye blush og solpudder kan få lys hud til å se skitten ut, så vær lett på hånden.

Det er alltid enklere å påføre litt og litt til ønsket resultat, enn å fjerne det du har tatt for mye av.

LES OGSÅ:

Dette gjør deg vakrere

Du ser eldre ut enn du er

– Du skal glitre!

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken