(SIDE2:) Stylisten hjelper deg med å se bra ut på julebordet.

«Less is more»
I en tredelt artikkelserie her på Side2 får du de beste rådene fra Jon Lundemoen, også kjent som «Farmen-Jon», for hva som skal til for å se bra ut på årets julebord.

I denne artikkelen får du tips til hva du ikke bør gjøre når du gjør deg klar til den store festen. Det er viktig å tenke på hva slags farger og makeup du bør velge, men også hva slags sminkefeller det er lett å havne i.

LES OGSÅ: - Menn bør være forsiktig med sminke

- De verste sminketabbene jeg ser på julebord er folk som har klint på seg røde lepper som flyter utover i ansiktet og setter seg på fortennene, sier Jon Lundemoen til Side2.

Makeup-artisten forklarer at hvis du går for fargede lepper så krever dette også oppfølging i løpet av kvelden. Samtidig presiserer han at du ikke skal pøse på med både det ene og andre, både når det gjelder klær, tilbehør og ikke minst sminken.

- Plukk ut de tingene du vil ha fokus på. Har du et nøytralt antrekk kan du gjerne bruke mer makeup, men har du en kjole som tar mye oppmerksomhet bør du roe ned på sminken. Det er julebord, ikke karneval, sier Lundemoen.

Lys- eller mørkhåret?
Sminkeeksperten har i en tidligere artikkel også gitt tips om å bruke hårfargen din til en guide for hva slags fargetoner du bør velge fra fargepaletten.

Er du brunette tåler du som regel en «tyngre» makeup, mens for de med lyst hår kan dette bli litt voldsomt. Har du blondt hår bør du velge å fokusere på enten fargesterke øyne eller fargesterke lepper.

I tredje og siste del i denne artikkelserien får du vite hva som er «must» å ha i partyveska da du skal på julefest.