Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du RockstarCharlies trendy julebordsminke

Skal du på julebord i kveld?

(SIDE2): Følger du bloggen til makeupartist og skjønnhetsblogger RochstarCharlie kan du ikke ha unngått å legge merke til at denne dama er glad i farger.

Men når det kommer til julebord er det sotede øyne som gjelder, dog lagt med sølvskimrende toner og paret med fargesterke lepper.

- En klassiker

- Smokey eyes er en klassiker og funker alltid til festligheter. Ikke bare fordi det er en dramatisk look som passer til mørk belysning og feststemning, men fordi det fins så mange måter å gjøre det på og du vil kunne finne noe som vil funke for alle, sier Charlotte Berg til Side2.

Du kan legge sotede øyne i farger, i bruntoner, eller med sort, foreslår hun. Og det er faktisk ingen begrensninger her.

- Nå som det er vinter liker jeg å gå for kalde farger, og sølvtoner er kjempefint til årets fest sesong. Resten av makeupen kan du holde ganske plane om du vil- eller så kan du gå for «more is more» og kjøre på med en dramatisk leppe i tillegg, sier hun.

Berg forteller at for å «stjele» denne looken behøver du noen godt pigmenterte øyenskygger, eyeliner og en «smashing» leppestift.

I tillegg er basen viktig.

- Når jeg skal gå for en dramatisk øye og leppemakeup, passer jeg på å la huden være frisk og fin og ikke ha for mye på gang der også. Så start med foundation og pudder, legg litt skygge under kinnbena og frisk opp med en lys rouge eller highlighter- det holder plenty til å komplementere resten av makeupen.

Slik kopierer du RockstarCharlies look:

1. Start med å legge en god primer på øyelokket for å få øyenskyggen til å vare hele kvelden og natten.

2. Legg første farge, i dette tilfellet en lysere sølvfarge, på hele øyelokket.

3. For å lage en fin form på skyggen, som skal gå litt utenfor øyets naturlige form, holdt Berg et visittkort fra nedre vippelinje og skrått ut mot tinningen, deretter dro hun øyenskyggen ut forbi øyet langs kanten av kortet.

4. Deretter kan du påføre den andre fargen, en mørkere sølvfarge, i globallinjen og duse det godt ut.

5. Nå er det klart for liner og da kan du ta fram visittkortet igjen for å legge eyelineren i linje med skyggen. Til dette brukte Berg en gel-eyeliner for enkel og presis påføring.

6. Finn frem igjen farge nummer to, den mørke sølvfargen. Denne legges også under øyet og knyttes sammen med skyggen på øyelokket.

7. Om du vil skape enda mer dybde og dramatikk kan du legge en mørkere tone i globalem. Berg gikk for en dyp og lett skimrende blå farge.

8. Dus godt så linjene ikke blir for harde, men pass på at du forsatt får den dramatiske formen!

9. Påfør maskara og leppestift, og du er klar!

Kommentarer til denne saken