Gå til sidens hovedinnhold

Side2 tester trend-looken

Funker det noen gang for virkelige mennesker?

(SIDE2): Selv har jeg verken perfekt hud og er definitivt ikke modell, og tenker ofte at det jeg ser på modeller enten på catwalken eller på kampanjebilder ikke vil fungere for meg.

Da jeg så dette bildet ,som er kampanjebildet for Giorgi Armani Beautys julelook, tenkte jeg umiddelbart at her ble det litt for lite farge rundt øynene, og litt for dramatiske lepper. Men etter å ha fått testet ut looken fant jeg ut at dette absolutt var noe for meg - og kanskje for alle dere andre, spesielt i disse juletider hvor røde lepper er helt perfekt til det meste. Derfor kommer en «stjel stilen»-guide under.

Røde lepper kommer virkelig til sin rett når man sminker øynene lett og lyst, og går for en helt ren og delikat base. Personlig ville jeg kanskje ha markert globallinjen mer, men jeg så i ettertid at det absolutt ikke er nødvendig - og looken blir spesielt kul siden leppene, og den knallrøde leppestiften er fokuspunktet.

Dette er nok en look som vil kle de fleste, og i videoen under kan du se hvordan makeup-artist for Armani, Anja Rehnberg, gjorde det.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=XB0iJZi5rdWalQ8RYbbcd_9HRpJHXr6ZAKz1mqGURaKrp4Rkyx3-UoOw8JjIZreDwffKNUfdYSagasGCed_imdEYFpT16MaxjJEZFWS8B5L0yKzyeOe4e-RWSCA6PyR0OZcy3srESRQ&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Anja synes ikke at festsminke behøver å bety at man skal «dynge på» mer enn det man vanligvis bruker, men heller at man bruker litt mer tid, og gjør det hele mer delikat.

- Jeg tror at mange tenker at når de skal sminke seg til fest, så skal de ta på seg mer. For eksempel at man bruker mørkere øyenskygge enn vanlig, eller at man tar på seg mer solpudder enn det man pleier. Selv synes jeg det fineste er at man heller bruker mer tid, og gjør det så rent og delikat som mulig, sier hun.

1. På et renset og pleid ansikt børster du på litt lett foundation. Du kan gjerne blande inn et lysreflekterende produkt i foundationen din, noe som vil gi en fin glød. Start applikasjonen i midten av ansiktet, hvor man generelt behøver mest dekke, og dus det utover.

2. Ta så litt concealer over kinnbena, på øyelokkene, og ellers ved behov.

3. Bruk så en hvit øyenskygge, eller helst to - en matt og en lysreflekterende. Her har Anja blandet en øyenskygge i pudderform med Giorgio Armanis Meastro Fusion Makeup i hvit, noe som gjør at skyggen sitter lenger.

Legg matt, hvit skygge over hele lokket, og oppover mot brynet. Fargen skal mettes mest på selve lokket. Så legger du litt av den lysreflekterende hvite skyggen på selve lokket.

Du kan gjerne legge skyggen med fingrene.

4. Kraftige øyenbryn er viktig for denne looken. Anja brukte her et øyenbrynsskygge i kremform. Hun anbefaler at du følger brynenes naturlige form, men at du også retter opp fasongen der du kan gjøre det - uten at det ser unaturlig ut.

- Øyenbrynene skal stå i kontrast til de lyse øynene, og gir liv til ansiktet, sier Rehnberg.

5. Legg så en sort gellinjer like over vippekanten, og avslutt øyesminken med litt mascara oppe og nede.

6. For en skikkelig festmakup er en highlighter essensielt. Legg denne i en c-form fra toppen av kinnbena, til tinningen og over øyenbrynene. Fremhev kinnbena lett med en nøytral tone.