Gå til sidens hovedinnhold

Ser du hva kjendisene forsøker å skjule?

Lær deg kjendistriksene, og finn ut hvordan du skjuler «skjønnhetsskavanker».

(SIDE2): Til og med de hotteste kjendisene har skjønnhetsskavanker, enten det dreier seg om kviser, brede neser, eller ikke-eksisterende øyenbryn. Men du vil nok sjeldent få se det - det finnes nemlig en rekke triks for å skjule alt det kjendisene gjerne vil holde for seg selv. Og her er det den «magiske» magiske sminken kommer inn.

I flere århundrer har sminke blitt brukt for å fremheve ens naturlige skjønnhet, men også til å skjule det man selv anser som mindre skjønt.

Hva som er en skjønnhetsskavank eller ikke kan aldri presiseres, og dette ligger jo hos øyet som ser.

Men om du har noe du ønsker å skjule, så vet makeupartist Nithi Luthra alt om hvordan dette gjøres, og hun deler gjerne. Før du kan begynne å dekke over, eller skjule, det du mener er dine skavanker, bør du legge et godt underlag først. Det gjør du slik:

Kjenn ansiktsformen din
Å kjenne sin egen ansiktsform er essensielt for å kunne legge makeup riktig. Etter å ha lagt basen, må man konturere ansiktet sitt for å få sine trekk til å komme sterkere frem. Konturering dreier seg om å gi en bestemt form til ansiktet, og de forskjellige ansiktstypene - rundt, firkantet, langt, hjerteformet, og lignende, krever forskjellige typer konturering. En oval ansiktsform regnes for å være den beste formen, så konturer ansiktet dit med mål om å gjøre det mer ovalt, forteller Luthra til Health.

Bruk primer før foundation
Primer skal legges rett etter fuktighetskrem, og før foundation. Primer gir deg en renere og glattere base, i tillegg til at porene dekkes til bedre. En primer kan også kontrollere fet hud, og gi deg en mattere finish.

Invester i gode børster og koster
Legg pengene i å finne riktig gode børster. Dette gjør applikasjonen både enklere og bedre. Svamper og fingre kan fungere også, men det er ikke like hygenisk. Pass på å rense børstene dine ofte.

Concealer er viktig
En concealer er viktig. Med denne kan du dekke over alt i fra kviser, arr til mørke ringer. Pass på at du bruker riktig farge, og legg den gjerne både rundt nesevingene, under øyet, og på pigmenterte områder. En concealer skal helst være en tone lysere enn din naturlige hudtone.

Lurer du på dette med konturering? Lær fra en som kan det:
(Artikkelen fortsetter under videoen.)

HTML EMBED

Slik skjuler du «vanlige» skjønnhetsskavanker

Stor eller bred nese
Om du har en stor nese som du skulle ønske så litt mindre ut, kan du skyggeleggen den slik at den fremstår som mindre eller smalere. Dette kan du gjøre ved å først dra en strek highlighter fra toppen av nesen og nesten ned til nesetippen i en rett strek. Dus ut. Så legger du enten en mørkere foundation eller et matt solpudder på ytterkantene av nesen, og dermed vil den se smalere ut. Du kan også legge litt like under tuppen.

Se hvordan dette kan gjøres her:

HTML EMBED

Lite markerte kinnben
Kinn er det viktigste stedet å konturere, i alle fall om du ønsker mer markerte kinnben. Legg en mørkere skygge like under kinnbenet, og legg litt blush over. Dette vil gi ansiktet ditt en smalere form.

Tynne lepper
Det er ikke no ei veien for å gjøre leppene litt større ved hjelp av lipliner. Men her er nøkkelordet litt! Ved å legge concealer over hele leppen, og dermed skjule leppens naturlige konturer, kan du tegne opp leppene på nytt, og denne gangen litt utenfor leppenes egne linjer. Full dem inn med en leppestift som matcher liplineren.

Små øyne
For å få øyene til se større ut kan du legge en lys base på selve lokket, for så å legge en mørkere tone i folden. Dra fargen litt utover og bortover i en v-form i hjørnene. Med litt kajal og maskara vil de se enda større ut.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Tynne øyenbryn
Her er det bare å fylle inn, gjerne med en øyenbrynsskygge som matcher hårfargen din, for at det ikke skal se for unaturlig ut. Gre igjennom hårene du har, før du fyller inn. Det finnes mange forskjellige bryn, og måter å redde seg inn igjen på. Finn ut hvordan du kan redde dine bryn her: Se hva du gjør feil.

Mørke ringer
Du er trøtt. Du vet det, men det behøver ikke alle andre! Dekk til mørke ringer med en colcealer med gule undertoner. Concealeren skal være en tone lysere enn din naturlige hudtone. For å få concealeren til å holde lenger bør du «sette den» med et pudder. Velg et pudder med et hint av skimmer, slik at lyset reflekteres. Det er også lurt å bare bruke kajal over øyet om du sliter med mørke ringer, da vil oppmerksomheten dras oppover, ifølge SheKnows.

Hovne øyne
Dette kan trigges av alt fra allergier til trøtthet og tårer. Dette trenger du ikke skjule med sminke, du kan nemlig få dem til å forsvinne i løpet av 5-10 minutter. Legg noe kaldt over øynene, det meste fungerer, men et par teposer skal være optimalt. Putt noen brukte poser i fryseren, så har du dem klare ved behov. Agurkskiver eller kalde skjeer kan også brukes.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken