Gå til sidens hovedinnhold

Smokin' filmhelg

Komedie og alvor i skjønn forening. Det er fasit for de fleste av ukens premierefilmer på kino.

(SIDE2): Med unntak av lidelsene i den tyske filmen «Den frie vilje» er det mye morsomt å se på kino til helgen. Will Smith har tatt med seg sønnen opp på lerretet for første gang og Ben Affleck spiller mannen som inntok rollen som Supermann på tv for første gang.

Ukas skuddveksling
Enorme mengder av kuler, blod og pupper gjør dette til utrolig billig underholdning, men med rett innstilling blir dette en festforestilling med mange kjente skuespillere. Både barnslig og behagelig, og helt klart best på kino.

Les mer: Dødelig kappløp

SE VIDEO: Titt på ukas filmpremierer

Ukas radarpar

«The Pursuit of Happyness» introduserer Will Smiths sønn Jayden i hans første rolle mot pappa. De to spiller fint på hverandre, men det er pappa Will som er den store stjernen her. De to lever fra hånd til munn mens far forsøker å komme gjennom nåløyet hos aksjemeglerne.

Les mer: Hjertegod Smith og sønn

SE VIDEO: Titt på ukas filmpremierer

Ukas Supermann
George Reeves var den aller første Supermann i TVens barndom og helt overraskende ble skuespilleren superhelt i USA. «Hollywoodland» utforsker både baksiden av kjendisstatusen, det evige og nedlatende ved aldri fullt å lykkes og kjærligheten mellom en ung mann og hans eldre kvinne. Ben Affleck spiller Reeves med en slik oppgitthet at det er en fryd å se.

Les mer: Og så ble Affeck skuespiller

SE VIDEO: Titt på ukas filmpremierer

Ukas hemmelige
Vittig, lun og tidvis bitende sentreres det meste rundt Silvio Orlando som Bruno Bonomo en mann hvis evne til å stikke hodet i sanden sjelden har vært så godt portrettert. Det sies at «Il Caimano» var filmen Silvio Berlusconi ville ha stanset.

Les mer: Tidsbilde på Italia

SE VIDEO: Titt på ukas filmpremierer

Ukas lidelse
Regissør Jürgen Vogel bruker veldig mye tid på bygge opp sine karakterer, men i denne sammenhengen blir det bare langdrygt. Historien er kvalmende til tider, men også varmt og vakkert.

Les mer: Langtekkelig lidelse

SE VIDEO: Titt på ukas filmpremierer

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren