Gå til sidens hovedinnhold

Smooth som Silje

Silje Nergaards siste låter akkurat så velprodusert, velklingende og sofistikert som vi forventer. Faktisk låter hun akkurat som forventet.

Silje Nergaard

Darkness Out Of Blue

Universal

Silje Nergaard har en en distinkt melodisensibilitet, som hun bruker til å manøvrere seg hårfint unna taffeljazzpoplandskapet hun er farlig nær hele tiden.

Dette er på sitt beste med på å gi låtene hennes sjel og dybde, selv om hun ofte bare lager ren vellyd med islett av melankoli og med et ferniss av levd liv, som skapt for velmøblerte, romslige stuer med tretti-, førti og femtiåringer som nyter sin rødvin og sine tekopper med Nergaard på litt over middels høyt volum, mens de skuer ettertenksomt ut av sine store vinduer og tenker at jommen er livet godt og vond på samme tid, og at det vi trenger nå, er nok en vår.

Og Silje Nergaard hjelper dem dit.

Nergaards plater blir bare bedre og bedre produsert – intrikat, delikat og detaljrikt - og musikerne hun håndplukker, er upåklagelige.

Store deler av «Darkness Out Of Blue» gir deg også låtene som har dette lille ekstra som viser at Nergaard ikke bare er en håndverker; en pålitelig leverandør av raffinert voksenpop, men faktisk også en genuin formidler av musikalsk skjønnhet som rett og slett vil ut.

Men det er også noen få låter på denne plata som får meg til å frykte at pophåndverkeren også har sin plass i Nergaard når hun skal fylle en hel plate, låter som får meg til å tenke at ikke alt står bare bra til hos en artist som ikke engang prøver å overraske – aller minst seg selv.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet