Gå til sidens hovedinnhold

SMS-aksjon stanset flytrafikken

Pilotene skal ha oppfordret hverandre til å aksjonere i dag og det fører til store problemer i flytrafikken.

Ifølge NRK har det i helgen gått SMSer mellom pilotene der det har blitt oppfordret til aksjon. Det har ført til at rundt 30 avganger og ankomster er kansellert på Flesland.

Sjekk avganger og ankomster her.

- Vi har fått uvanlig mange sykemeldinger fra pilotene i dag og det får konsekvenser for hele rutenettet, sier informasjonsdirektør i SAS Braathens, Siv Meisingseth til iBergen.no.

Fra Flesland er flere av avgangene til Oslo, Trondheim, Stavanger og Kristiansand innstilt i dag. Men Meisingseth oppfordrer likevel de reisende til å møte opp på flyplassen.

- Vi prøver å få passasjerene med på andre flygninger og booke om til nærmeste flight om mulig. Så folk må møte opp.

Ifølge personer iBergen.no har snakket med på Flesland, så skal ikke køene være veldig lange. Det kan dermed se ut til at de fleste passasjerene har fått booket om sine reiser.

- Gått fint her
Det sier terminalsjef på Flesland, Alf Sognefest. Selv om mandag morgen er en av de største utreisedagene i uken, har han ikke registrert mye kø.

- Det ser ut til at fok har kommet seg med andre fly. Jeg har i alle fall ikke registrert noen køer, sier han til iBergen.no.

Hva med været i dag?
- Vi har hatt en god mild natt som har gjort at rullebanene er isfrie. Den økende vinden som er meldt utover dagen, kommer fra en retning som ikke vil påvirke Flesland i særlig grad, sier terminalsjefen.

Ulovlige aksjoner
Ifølge en pressemelding fra SAS Braathens har selskapet mottatt mer enn 50 sykemeldinger i løpet av kort tid fra piloter. Dette har så langt ført til over 50 kanselleringer. Selskapet kan ikke utelukke at sykemeldingene har sammenheng med en aksjon selskapets danske piloter har iverksatt.

«I København har et antall piloter iverksatt en ulovlig faglig aksjon rettet mot SAS som innebærer flere kanselleringer og forsinkelser i flytrafikken. Det kan ikke utelukkes at det høye sykefraværet i SAS Braathens har en sammenheng med det som skjer i København.», heter det i pressemeldingen.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken