(SIDE2): Om det er noen du har møtt på byen og klart å få telefonnummeret av, eller en bekjent du har fått et bedre øye til – det å sende den første meldinga er ikke så lett.

For hvordan skal man både klare å fremstå som kul, morsom og attraktiv, uten å virke klengete, desperat eller døll?

Det vil si, hva skal til for å unngå å bli avvist på grunn av meldingens innhold.

LifeHacker, ved hjelp av nettdate-doktoren Patrick King, har gitt sine lesere noen tips for hvordan du får et ok svar tilbake, og vi har latt oss inspirere av dem til å gi deg våre beste tips for å få svar.

For det kan virke unødvendig med en slik liste, men gud hjelpe, det er mange som sender idiotiske meldinger der ute.

1. Vent to dager

Å spille avslappet og kul og vente i to-tre dager for å ikke virke for klar – glem det. Jo før du sender meldingen jo bedre. Positiv oppmerksomhet liker alle, og å vente medfører bare at man virker som om det var noen man husket på etter å ha gått gjennom Tinder-lista, uten særlig flaks.

2. Si mer

Å sende en melding som kun inneholder «hei» er neinei. Det viser i beste fall at du ikke har brukt mye tid på engasjere til samtale, i verste fall at du fremstår som mindre begavet.

3. Med mening

Å holde samtalen gående i evigheter via meldinger er heller ikke mye poeng – det risikerer å ødelegge noe av den lille deilige magefølelsen som trengs når man skal møtes for første gang i form av en date. Så avtal noe konkret – som et møte.

4. Ikke mas

Får du ikke svar, eller du har fått et svar, men ikke på den siste meldingen du sendte – ikke send flere! La folk få puste og eventuelt ta taushet for hva det er: ikke gull, men en avvisning.

5. Grammatikk

I fare for å falle i egen journalist-gravde grav her – husk å skrive grammatisk korrekt. Er det en haug med feil og meningsløse ord og setninger, så virker du igjen bare som du ikke har tatt deg mye bryet med å bry deg om den du sender til.

6. Bruk huet

Stopp i tide. Dersom det har gått litt tid med lite eller lunken tilbakemelding, send en delvis morsom melding som ikke krever store svaret. Får du ikke noe i retur, så kutt ut. Du fremstår bare som en gærning.