(SIDE2): Festsesongen er i full sving, og mens du stresser rundt og kjøper julegaver, drikker coctails eller pynter deg, så ha i bakhodet at stilig tilbehør noen ganger er alt du trenger for å få antrekket ditt til å skille seg ut.

Den mest elegante
Vesker med lenkestropp er en av de mest klassike veskene du kan bruke. Vesken er naturligvis inspirert av den klasske Chanel-vesken. Vesken pynter opp antrekket og gir det en følelse av eleganse. Stjerner som Alexa Chung, Kirsten Dunst og Lauren Conrad er blant de som ofte bruker disse veskene. De har selvfølgelig originalvesken, men det er det ikke alle som har råd til - derfor er det fint at det finnes så mange rimlige kopier.

Vesker i sterke farger, eller med fargeblokker, er også veldig stilig. Vi liker den store konvoluttvesken, og de som er formet som en liten eske.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

«Tassles»
Smykker med dusker har vært en av høstens trender. Oscar de la Renta, Isabel Marant og Ralph Lauren var blant de som viste dem på sine catwalker. På en enkel måte gir de antrekket din en helt ny look. Du kan være bohem, rock-chick, eller veldig ladylike. Dusken minner om det som henger på bestemødres gardinger, og Hollywood-fruen Maria Montazami har tidligere fotalt at hun har over 100 av dem hengende rundt i huset. Vi vil ikke henge duskene på kommoden, men bruke dem rundt halsen, eller i ørene!

Halssmykker er pent, men som Efva Attling sa til Side2 tidligere i år: armebånd veldig trendy nå. Armebåndet skal gjerne gjøre mye ut av seg, og være et statement - på samme måte som smykkene lenge hatt den posisjonen. Du kan for eksempel velge et enkelt kjede, med et lite anheng, og et oversized armebånd - for eksempel cuffs. Eventuelt kan du kjøpe flere små og bygge det ut.

Du kan også gå for halskjeder med geometriske former og overdimensjonerte sølvsmykker, eller korte og stive halskjeder (chocker) i skinnende sølv eller gull. Eller gå for tilbehør som gjennomgående er sort, og gjerne kombinert med gull.

Retro
Retro-inspirerte sko er stilig. De oser sofistikasjon, og får oss til å tenke på Audrey Hepburn. Den skal ha en tykk hæl, og minner mye om en klassisk mokkasin (foruten hælen). Se gjerne etter de som er farget, for eksempel marineblå, burgunderrød eller sennepsgul. Du kan også velge å gå den mer moderne veien og velge et par i metallisk, som sett på catwalken hos Alexander Wang.

Noen annet som er fint i vinter er glitterende sko. Helt siden de gullglitrende skoene fra Miu Miu trådte ut på catwalken, har kopiene dukket opp i fleng. Og det er få ting som er like fest-vennlige som disse skoene. Har du en helt enkel sort skjole, vil disse definitivt sprite opp antrekket. Vi liker spesielt godt glitrende ankelstøvletter, men det er også pent med glitrende pumps eller ballerinasko.

Dyrisk
Dyreprint, og da mener vi ikke i form av slangeskinnsmønster og leopard (selv om det også er et godt alternativ), men virkelige dyreprint har vi sett på flere klær i det siste. Om du ikke har lyst til å gå med en fugl på t-skjorten, så er det minst like kult om du velger tilbehør, for eksempel en ring, prydet med ett eller annet dyr. Ringene skal fortsatt være store denne sesongen, og du kan gjerne bruke flere ringer i forskjellige farger, størrelser og fasonger.

Om du er den som liker å gå i hårpynt, så er fjær spesielt fint. Fjærpynt er også fint i form av smykker.

Bli inspirert her:

4775

(Skoene fra River Island er tilgjengelige på Asos.com)