Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du endelig se disse TV-programmene igjen

NRK byr på gjensyn med «Jul i Skomakergata», «Pompel og Pilt» og «Labbetuss».

(SIDE2): Skatter fra NRK-arkivet blir tilgjengelig for publikum.

NRK og opphavsrettsorganisasjonen Norwaco er enige om en avtale for NRKs programarkiv for perioden før 1997. Det betyr at nostalgiske minner og historiske opplevelser fra vårt samfunnsliv fra nesten et helt hundreår blir tilgjengelig for alle.

- Avtalen er en fantastisk julegave til hele Norge, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

- Nå kan vi endelig gi publikum et gjensyn med alt fra «Dickie Dick Dickens» til «Jul i Skomakergata», og videre til «Fysikk på roterommet» eller nittitallets populære dramaserie «Vestavind».

Avtalen gjelder alle radio- og TV-program som NRK har produsert eller finansiert i perioden før 1997. NRK kan med denne avtalen gjøre alle disse programmene tilgjengelig på nett, eller bruke innhold og klipp fra dem i nye produksjoner.

- Vi er svært fornøyd med endelig å ha fått avtalen om arkivet på plass, sier direktør Cathrine Nagell i Norwaco.

- NRKs arkiv rommer historiske skatter som ikke har blitt vist på mange år. At programmene blir tilgjengelige er også hyggelig for dem som har medvirket i produksjonene. For rettighetshaverne i Norwaco er det dessuten viktig å være tilstede på nye plattformer.

Programarkivet vil bli gjort gradvis tilgjengelig og krever mye arbeid før det blir sluttført. Programmene skal digitaliseres, og alle rettighetshaverne og informasjon om innholdet må registreres slik at publikum enkelt kan finne det de søker. NRK er i gang med dette arbeidet, og allerede fra årsskiftet vil flere godbiter fra arkivet være tilgjengelig.

Avtalen gjelder fra 1. januar 2014 og i seks år framover.

LES OGSÅ: Reagerer på avgjørelsen om å aldri mer sende «Jul i Skomakergata»

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album

Kommentarer til denne saken