(SIDE2): Helseministeren sier til VG mandag at han ikke er i tvil om Joralf Gjerstads evner, det fikk han nemlig bevist da han kurerte sønnen for kolikk.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Har du blitt kurert av Snåsamannen. Ta kontakt!

Skeptisk
Det var tilbake i 1997 at Bjarne Håkon Hanssen tok kontakt med den nå svært berømte Snåsamannen. Hanssen og hans daværende kone hadde fått sitt tredje barn, en sønn ved navn Håkon, som slet med magesmerter.

Helseministeren var den gang fylkesordfører i Nord-Trøndelag og skulle stille som Aps førstekandidat ved valget kommende høst. Etter to måneder med sønnens gråt følte Hanssen at han ikke lenger hadde noe valg og måtte ty til metoder han i utgangspunktet var skeptisk til forteller han til VG.

- Jeg var da grunnleggende skeptisk, men en desperat person som ringte for å få hjelp, forteller Hanssen som følte han hadde forsøkt alt.

Ti minutter
Etter en telefonsamtale med Gjerstad sa han at han skulle se hva han kunne gjøre. Ti minutter etter startet det som kan minne om en renselsesprosess i kroppen til den to måneder gamle sønnen.

Helseministeren forteller at gutten begynte å fise noe voldsomt og etter det sov han godt hele natten til langt utpå dagen etterpå. Etter et par dager uten gråting startet lille Håkon igjen, men da tok Snåsamannen igjen affære og gutten ble kvitt mageondet.

Hanssen forteller til avisen at måtte revurdere sine tanker om healing og andre alternative behandlingsmetoder etter samtalene med den nå 81 år gamle Joralf Gjerstad og føler mannen med de varme hendene hadde en finger med i spillet.

- Håkon nærmet seg jo alderen der kolikk ofte går over, men både jeg og Rigmor (daværende kone, red.anm.) følte den ganen at han ble kurert av Snåsakaillen. At det var nøyaktig det samme som forløp to ganger forsterker dette inntrykket, sier Hanssen.

Stor suksess
Etter at boken om Snåsamannen nådde hyllene i fjor høst har det tatt av rundt mannen som har kurert alt fra dansekjendiser til idrettsstjerner og helt vanlige folk. Etterspørselen etter hjelp har vært så stor at Joralf Gjerstad i julen ba folk om å respektere at han er en eldre mann og nå ønsker å trekke seg tilbake.

Til VG forteller 81-åringen at han er svært glad for støtten han får fra landets helseminister.

- Det er vidunderlig at han forteller om at jeg hjalp sønnen hans, og at han står fram med sannheten, sier Gjerstad til avisen.

Uheldig
Det er riktignok ikke alle som er udelt fornøyde med at helseministeren legitimerer telefonhealingen utført av Gjerstad. Professor Kristian Gundersen sier til avisen at han synes det er uansvarlig og svært uheldig at Bjarne Håkon Hanssen står fram og forteller historien om sønnen og Snåsamannen.

Har du blitt kurert av Snåsamannen. Ta kontakt!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!