Gå til sidens hovedinnhold

Snill film for småbarna

«Lotte fra Oppfinnerland» er en film for barn i barnehagealder.

Lotte fra Oppfinnerland – Estland 2006. Regi: Janno Poldma, Heiki Ernits. Med Anya Rasmussen, Helge Jordal, Kristoffer Joner, Johannes Joner, Arne Lindtner Næss, Linn Stokke, Davy Wathne.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Den lille hunden Lotte bor sammen med mammaen og pappaen sin i et hus fullt av merkverdige oppfinnelser. Men det er ikke noe rart med det: Alle i hele landet er nemlig veldig opptatt av oppfinnelser.

På grunn av denne interessen, arrangeres det årlig en stor konkurranse hvor den beste oppfinnelsen kåres. Her vinner ofte pappaen til Lotte. Men haren Adalbert håper veldig at han kan vinne et år. Derfor prøver han å stjele ideen til Lottes pappa.

Samtidig får Lotte og bestevennen Bruno en ny venn: Den japanske bien Sumusu, som ble fanget i en bok og fraktet helt til landet deres. Mens de venter på at sønnavinden kan ta ham tilbake, prøver han å lære dem judo.

«Lotte fra Oppfinnerland» er en fin film for de minste barna. Her er det ingen skumle skurker, ingen skremmende skvettescener og ingen farlige opplevelser som kan gi mareritt. Filmen er rett og slett bare snill fra ende til annen.

For voksne vil filmen bli litt kjedelig. Handlingen kan føles som en barne-TV-episode på ti minutter som er strukket ut en time ekstra. Man savner en konflikt som kan bygge seg opp. I stedet står filmen stille nesten hele tiden.

De minste barna vil derimot kose seg. Filmen har blant annet mye humor de vil ha glede av. Her er harer som faller ned fra taket, lange snørrklyser og originale oppfinnelser.

Samtlige av de norske stemmene snakker på vestlandsk. Noen stemmer kjenner vi igjen på dialekt, som Helge Jordal, Davy Wathne, Christine Hope og Kristoffer Joner, mens andre er vi vant til å høre på østlandsk, som Johannes Joner og Arne Lindtner Næss.

Dette er en film utelukkende for de yngste barna. Og det er fint at barn i barnehagealder kan få sin egen film som ikke er for skummel for dem. Og foreldre kan alltids klare å holde ut de 72 minuttene filmen varer.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen