Gå til sidens hovedinnhold

Snorke-damer får høyt blodtrykk

Snorking kan faktisk være helsefarlig for middelaldrende kvinner.

Som om ikke snorking fra mannen på puten ved siden av dem er nok til å forhøye blodtrykket, nå kan også kvinners egen snorking være med på å gi faretruende verdier på trykkmåleren.

Blodtrykk til himmels
Italiensk forskning har nå funnet en sammenheng mellom snorking, høysnue og høyt blodtrykk hos kvinner i overgangsalderen, skriver Pressetjenesten AstraZeneca.

I studien ble 1554 kvinners helsetilstand for lunger, hjerte og medisinbruk testet opp mot søvnvaner. Deltakerne var kvinner både før og etter overgangsalderen. Resultatene viste at snorkende kvinner både med og uten høysnue, hadde betydelige forhøyet blodtrykk. Verst var det for dem som hadde vært i menopause mer enn elleve år.

Det ble derimot ikke funnet noen sammenheng mellom snorking, høysnue og blodtrykksnivåer hos kvinner som ikke hadde nådd overgangsalder.

- Vær på vakt
Professor på Ullevål universitetssykehus, Serena Tonstad, mener resultatene er spennende.

- Legene må være på vakt overfor økt risiko for høyt blodtrykk i forbindelse med overvekt og søvnapnè. Disse resultatene bekrefter behovet for ytterligere studier for å kartlegge søvnapné som risikofaktor for hjertesykdom.

Snorke-damer i overgangsalderen oppfordres til å holde et ekstra øye med blodtrykket sitt.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken