Gå til sidens hovedinnhold

So Hee kom gjennom «Nåløyet»

- Jævlig bra, dette var en god avslutning på mye jobbing med kolleksjonen, sa Siv Steinaa som er en av årets vinnere av magasinet HENNEs designpris «Nåløyet».

(SIDE2:) Fjorårets vinner av Nåløyet-prisen, designerne Arne og Carlos, delte ut prisen til designduoen So Hee som består av Dorte Vedal og Siv Steinaa.

Juryen imponert

Årets juryleder designer Ove Harder Finseth begrunnet prisen med at kolleksjonen var imponerende og meget godt gjennomført med en helhetlig ide. Den har både funksjonalitet, spennende matrialer og er feminin. Kolleksjonen er midt i trendbildet med sin nostalgiske og romantiske stil. Juryen satte pris på at jentenen hadde vært målbevisste med å utvikle sitt eget merke.

Mye slit

Sohee jentene var strålende fornøyde med å gå av med seieren blant 10 nominerte designere.

Navnet er den ene, Siv So Hee Steinå, sitt mellomnavn. Hun startet opp for 4 år siden og høsten 2002 slo hun seg sammen med Dorte Vedal. Målgruppen til designeduoen er 25 år og oppover. Intensjonen deres er å lage god klassisk design til overkommelige priser. Jentene har allerede etablert seg i flere norske byer i tillegg til flere europeiske land og Japan.

Sommer på catwalken

- Jævlig bra, dette var en god avslutning på mye jobbing med kolleksjonen, sier de. Designduoen presisere at de alltid jobber med et tema og prøver å finne en egen vri med tekniske finurligheter. I vinnerkolleksjon valgte de å fokusere på 50-tallet og brukte stoffer, farver og snitt fra den tidsepoken.

- Det ble en fin blanding mellom nostalgisk og modernitet, forteller prisvinnerne som får klærne sydd og strikket i Kina.

Sørlands brudekjole

Kathrine Sørland (24) fikk æren av å bære finalekjolen som er designet av prisvinnerne So Hee. I tillegg til den delikate kjolen, bar «Top Model»-programlederen en sky av tyllslør på hodet og diamantsmykker til en verdi av en million kroner mens Jens Pikenes alias Kjetil Rolness fra Penthouse Playboys sang smektende toner.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her