(SIDE2): Med en førsteplass på app stores kategori for livsstilsapper, og hele 30.000 brukere i løpet av de to første månedene, er det liten tvil om at den norske mote-appen Sobazaar har hatt en god start.

Med en ønske om å gjøre kvalitetsshopping mer tilgjengelig, opprettet gründeren Jeanette Dyhre Kvisvik mote-appen.

- Jeg jobbet døgnet rundt mens jeg boddei New York. Bosatt midt i SOHO som kryr av kule og inspirerende butikker, fikk jeg dessverre alt for lite tid til shopping. Det var slik ideen bak Sobazaar, som et slags SOHO på mobilen, ble til, forklarer Jeanette til Side2.

Stort utvalg

Foreløpig er appen kun blitt lansert i Norge, men Jeanette er selv veldig tydelig på at dette bare er et testmarked. Det er ikke lenge før appen vil bli tilgjengelig i andre og større markeder også, sier hun.

Foreløpig kan du velge mellom 52 klesmerker når du skal sette sammen et moodboard, og flere skal det bli. Det å sette i gang et såpass stort prosjekt har kreved sitt.

- Jeg har virkelig lært at om man skal klare å realisere noe så stort så er man nødt til å følge hjertet, sier Jeanette, før hun legger til:

- Du må virkelig tro på ideen, og ha nok energi til å gjennomføre det. Men, uten teamet rundt meg, og masse hardt arbeid ville det aldri vært mulig å realisere Sobazaar.

Populært

Flere kjendiser har allerede laget seg en profil på appen. Blant annet kan man finne Jenny Skavlan, Kristin Gjelsvik og Marianne Jemtegaards moodboards der inne.

CEO for Facebook Norge, Petter Høie, omtaler appen med ordene «Dette er Facebook for mote».

Side2s egen moteblogger, Styleconnection, kom med en egen kleskolleksjon i sommer. Den vil også bli tilgjengelig i shoppingmulighetene til appen.

- Jeg synes Sobazaar er en genial app. Du kan se hva som er det nyeste fra både klesmerkene, og menneskene du følger, sier Styleconnection.

Vår moteredaktør, Line Kirkhus, er også positivt innstilt til appen etter å ha prøvde den for første gang.

- Den er veldig fin og oversiktlig, og jeg kjenner faktisk at jeg har stor tro på dette. Appen er veldig gjennomarbeidet, estetisk fin, og lett å bruke. Men, det er ingen tvil om at den er en tidstyv. Denne kunne jeg blitt sittende å trykke på en stund, sier hun.

Videre beskriver hun appen som en blanding av Pinterest og Instagram.

- Selv er jeg litt gammeldags, så jeg liker best å kjøpe ting i butikken. Om jeg hadde prøvd et plagg på forhånd, kunne jeg imidlertid ha kjøpt det gjennom appen.

Stadig i endring

Målet til Sobazaar er å fortsette og vokse i Norge, og deretter lansere i flere toneangivende markeder som Sverige og Storbrittania til neste år. Hver uke skjer det endringer i selskapet.

- Vi jobber tett sammen med medlemmene våre, og ser hva de kicker på, eller hva som engasjerer mest. Det å sette sammen egne antrekk har tatt helt av, spesielt etter at vi innførte muligheten til å «like» forskjellige antrekk, sier Jeanette.

- Vi jobber også med nye versjoner, blant annet en versjon hvor det blir mulig å laste opp egne bilder, og kombinere bildet med andre fashion picks fra alle mulige merker. Det tror vi kommer til å bli veldig viktig.