Gå til sidens hovedinnhold

Sobig-F hovedårsak til spam

Viruset Sobig-F fortsetter å lage problemer for nettbrukere. I en ny undersøkelse hevdes det at viruset er årsak til to tredeler av all spam.

Undersøkelsen er utført av Messagelabs, som driver blant annet med filtrering av e-post.

Selskapet mener Sobig-F er årsaken til veksten i mengden spam og virus i 2003. Messagelabs mener også at Sobig-F er det mest predteviruset i år, selv om programmet også kan defineres som spam.

Viruset åpnet bakdører i PC-er i tillegg til å infisere maskinene og spre seg videre. Disse bakdørene brukes nå ifølge Messagelabs til å bruke infiserte maskiner til å spre spam.

Selskapet mener det er en klar tendens til at virus og spam smelter sammen for å stjele identiteter, lure forbrukere og skape skjulte nettverk av infiserte maskiner for å masseutsende reklame-e-post.

Messagelabs skriver i sin årsrapport at forsøk på svindel av bankkunder også har økt kraftig i 2003. Blant andre er kunder hos Natwest, Citibank, Barclays og Lloyds TSB blitt forsøkt lurt til å oppgi konfidensiell informasjon via e-post og falske nettsider, skriver svenske Säkerhet&sekretess.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen