Gå til sidens hovedinnhold

Sofistikert lettmetall

El Caco lever opp til forventningene, og leverer nok et bunnsolid album.

El Caco

From Dirt

Black Balloon Records

El Caco har lenge vært en av undertegnedes undergrunnsfavoritter. Med solide utgivelser som «Viva», «Solid Rest» og ikke minst Alarm-vinnende «The Search» har Lillestrøm-bandet gjort det vanskelig for seg selv. Forventningene til «From Dirt» er enorme blant bandets stadig økende fanskare.

Derfor er det gledelig å kunne konstatere at albumet er vel så bra som «The Search», om ikke hakket mer gjennomført. Trioen fremstår nå som fullvoksne, og leverer en plate stappet med tette riff og glimrende melodier, ispedd Øyvind Osas karakteristiske og særdeles givende vokal.

Det er to typer låter her. De umiddelbart fengende, og de det tar lang tid å sette seg inn i. Åpningslåten og singelen «Beyond Redemption» er et godt eksempel på førstnevnte kategori. En glimrende melodi med både trøkk og sjel. Det samme gjelder den merkverdig titulerte «Nervous Breakdown Hide & Seek», som er en typisk rett i trynet-låt i grenselandet hardcore og metall.

At de fleste andre låtene her krever en viss modningstid er utelukkende positivt med hensyn til albumets levetid.

Nå venter en heftig turné landet rundt. Med et arsenal av «From Dirt»s kaliber i kofferten er det mye som tyder på at 2007 blir El Cacos år. Det er også på tide at det store utland får øynene opp for en av Norges best bevarte hemmeligheter.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis