(SIDE2:) Det mener franske forskere fra University College Hospital, Besancon.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

I studien ble det konkludert med at UVA-stråler kan trenge gjennom glass, og dermed skade huden i form av at man får linjer og rynker - selv når vi er innendørs.

Forskerteamet opplyser også at arbeidstakere som har ansiktet vendt mot vinduet, vil aldres tidligere på den siden enn andre delen av ansiktet, skriver The Sun .

Målte aldringstegn
Resultatet viser også at åtte av ti kvinner som regel kun tenker på å beskytte huden mot solen når de er på ferie. Studien er støttet av Boots.

I en pressemelding fra apotekkjeden står det at i studien undersøkte man effekten av UVA-eksponering over tid ved måling av uttørring, fasthet og synlige tegn på aldring. Deltakerne viste mer tegn på aldring på den ene siden av ansiktet på grunn av mye tid tilbrakt i bil eller arbeid i nærheten av vindu over mange år.

Forskerne mener videre i sine funn at huden eldes svært raskt ved den daglige UVA-eksponeringen, dette begrunner de blant annet med målinger av huden til en kvinne som satt mye bak rattet.

I undersøkelsen ble det plukket ut en frivillig testperson som hadde kjørt bil rutinemessig i 33 år. Den siden av ansiktet hennes som er nærmest bilvinduet ble vurdert å se mer enn syv år eldre ut enn den motsatte siden av ansiktet. Også kliniske målinger viste at den ene siden av ansiktet hadde flere tegn på aldring.