Gå til sidens hovedinnhold

Si pent farvel

For onsdag ettermiddag kommer regnet.

(iBergen.no) Om dette er en god eller dårlig nyhet avhenger av hvor godt du har trivdes i den steikende solvarmen den siste uken. Men fra onsdag ettermiddag eller kveld er det uansett slutt på blendende solstråler i Bergen.

- Da får vi inn en sone med fuktig luft som gir bygeaktivitetet i løpet av dagen. Første delen av onsdagen blir nokså fin, men med litt mer skyer enn det vi ser tirsdag. Utover ettermiddagen får vi en del regnbyger med lokale variasjoner angående mengde, sier Storm-meteorolog Stig Arild Fagerli til iBergen.no.

Varmt ennå en stund
Fortsatt vil temperaturen holde seg godt over 25, men på lørdag tar også kokvarmen ferie. Både torsdag og fredag får vi samme værtype som onsdag, mens starten på helgen markerer et skille.

- Det blir starten på kjøligere vær, mer skyer og nedbør den neste perioden, sier Fagerli.

Kommer du til å savne varmen? Si din mening i kommentarfeltet nederst i artikkelen.

Fint neste uke?
Også Meteorologisk Institutt melder om mørke skyer i horisonten de nærmeste dagene.

- De høye temperaturene vi har hatt til nå er det nok slutt på. Men godværet kan komme tilbake, allerede neste uke. Prognosene for mandag viser lite nedbør, men det er fortsatt langt fram i tid og mye kan forandre seg, sier meteorologikonsulent Magnus Anglevik ved Vervarsllinga for Vestlandet.

Snuser på rekord
Trass i at fineværet nå tar slutt har Anglevik tro på at juli vil markere seg som en av tidenes heteste.

- Det er godt mulig at vi på disse to siste dagene av juli vil ha det varmt nok til at det blir en rekordmåned. Den nest høyeste snitt-temperaturen som er blitt målt for juli i Bergen var 18,1 og nå ligger vi på 17,7. I tillegg har vi til nå hatt ti dager med over 25 grader, mot normalt som er én dag over 25. Det er en tangering av julirekorden fra 1941, utdyper Anglevik.

August kan bli fin
Statistikken lover også godt for august, som pleier å være en varm og solrik måned.

- Generelt pleier det å være håp om gode temperaturer i midten av måneden, men ikke slike sydentemperaturer som vi har hatt nå. Jeg har merket meg at det vanligvis blir fint vær når skolen begynner igjen, sier Fagerli og ler.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken