Gå til sidens hovedinnhold

Solselskap guider opp

Canadian Solar hever salgsprognosene.

Det canadiske solcellekonsernet Canadian Solar melder om økt etterspørsel og hever guidingen for tredje kvartal og 2009. Det går frem av en oppdatering selskapet kom med etter børsslutt i Nord-Amerika tirsdag kveld norsk tid.

Canadian Solar melder at de nå ser salgsinntekter på 210-215 millioner dollar i tredje kvartal, basert på leveranser på mellom 101 og 103 Megawatt. Konsernets forrige prognose for kvartalet lød på 90-100 MW. Canadian Solar skriver at de venter en bruttomarginen på mellom 16 og 17 prosent for kvartalet.

Årsaken til de økte prognosene tillegges blant annet storinteresse for produktene på og i kjølvannet av bransjens store handelsstevne i Hamburg. De hever derfor guiding for 2009 fra 260-270 MW til 295-305 MW. I begynnelsen av året da finanskrisen så som mørkest ut for solcellebransjen, guidet Canadian Solar med 200-220 MW

Etterspørselen har fortsatt å være sterk blant vår kjernekunder så vel som fra ney kunder, Vi forventer at fjerde kvartal vil bli enda sterkere enn tredje kvartal i forhold til leveranser og vi forventer å holde samme bruttomarginer, sier konsernsjef Shawn Qu i Canadian Solar i en kommentar.

Canadian Solar er et fullintegrert solcellekonsern som produserer alt fra ingot og wafere til ferdige solcellemoduler.

Kommentarer til denne saken