Gå til sidens hovedinnhold

REC-konkurrent ser kraftig vekst

Suntech Power topper konsensus, hever guiding og forserer utbyggingsplaner.

Det kinesisk amerikanske solcellekonsernet Suntech Power har lagt frem tallene for tredje kvartal. De var godt over hva analytikerne hadde ventet, og selskapet hever nå volumguiding for 2009 og ser kraftig vekst inn i 2010.

Godt over konsensus
Suntech som er verdens største leverandør av silisiumsmoduler til solcellebransjen, hadde tredje kvartal driftsinntekter på 473 millioner dollar, en økning på hele 47,4 prosent sammenlignet andre kvartal. Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av Thomson Reuters, ventet 427 millioner dollar i snitt.

Nettoresultatet per aksje endte på 0,16 dollar, mens det var ventet 8 cent i snitt av markedet. Det er likevel kraftig ned fra fjorårets tredje kvartal da Suntech omsatte for 594 millioner dollar og satt igjen med 33 cent per aksje.

Selskapet oppnådde en bruttomargin på 20 prosent i tredje kvartal for waferproduksjonen og et driftsresultat på 44,8 millioner dollar, mot 19,1 prosent og 21,1 millioner dollar i andre kvartal. Nettoresultatet lød på 29,8 millioner dollar, opp fra 10 millioner i foregående kvartal

Hever guiding
Når det gjelder utsiktene for inneværende år så hever styret i Suntech nå guidingen på levert volum fra opprinnelig 600 megawatt til et sted mellom 640 og 660 MW. Når det gjelder 2010 så forventer Suntech en heftig vekst.

- Ser vi fremover, så forventer vi at salgsmomentet vil fortsette inn i det nye året og ser potensial for minst 75 prosent leveransevekst i 2010, sier konsernsjef og styreleder Shengrong Shi i en kommentar.

På bakgrunn av det sterke markedet Suntech ser, så varsler konsernet at de vil forsere planlagte ekspansjoner og sikter mot en årlig produksjonskapasitet på 1,4 gigawatt i midten av 2010.

Kommentarer til denne saken