Gå til sidens hovedinnhold

Solgte for mer enn 100 milliarder

Telenor går så det griner.

FORNEBU (Nettavisen): Telenor går så det griner og fikk et rekordresultat i 2013.

«I fjerde kvartal 2013 var Telenors driftsinntekter 28 milliarder kroner, tilsvarende en organisk inntektsvekst på en prosent. EBITDA før andre poster var 8,99 milliarder kroner, EBITDA-marginen var 32,6 prosent, og kontantstrømmen var 4,42 milliarder kroner», heter det i en melding.

- I løpet av 2013 har Telenor-konsernet økt eller opprettholdt markedsandelene i våre viktigste markeder. I fjerde kvartal rapporterer Telenor organisk inntektsvekst på én prosent, som er på linje med konsernets vekstrate for året. EBITDA-marginen for 2013 var 34,5 prosent, en økning på to prosentpoeng fra foregående år. Kombinasjonen av inntektsvekst og marginforbedring førte til rekordhøy EBITDA på 36 milliarder kroner i 2013, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

17 millioner flere mobilkunder

I løpet av året økte antall mobilabonnenter med 17 millioner, av disse kom 5 millioner fra siste kvartal alene.

- Denne økningen er primært drevet av India, Pakistan og Bangladesh. Disse landene representerer fortsatt et betydelig potensial for fremtidig vekst, sier Jon Fredrik Baksaas.

- I Thailand er jeg glad for å se at migreringen av kunder til vårt nye 3G-nettverk går som planlagt. I tillegg det verdt å merke seg en solid underliggende inntektsvekst fra databruk i vår thailandske virksomhet, sier Baksaas.

Han fremhever at i Malaysia er DiGis evne til å tilby relevante datatjenester et glimrende eksempel på hvordan data kan drive vekst og lønnsomhet.

- Med Grameenphones lansering av 3G-tjenester har vi tatt et stort skritt i retning av å tilby rimelige datatjenester til våre kunder i Bangladesh. Politiske og regulatoriske utfordringer fortsetter å påvirke flere av våre asiatiske markeder, sier Baksaas.

Telenor ser at telekomindustrien fortsetter å utvikle seg raskt og at den spiller en stadig viktigere rolle i menneskers dagligliv.

- I en verden som blir stadig mer digital jobber vi med å håndtere overgangen fra tale til data, og fortsetter vårt fokus på den strategiske ambisjon om å gi alle tilgang til Internett i alle våre markeder, sier Baksaas.

(Saken fortsetter under bildet.)

Telenor starter nå i Myanmar, et land med 60 millioner innbyggere og med et stort uutnyttet potensial.

- Vi signerte lisensavtalen forrige måned og vi vil vi bruke vår erfaring fra med mål om å tilby tilgjengelige og rimelige mobiltjenester til landets innbyggere, sier Telenor-sjefen.

Stor forbedring i India

Også i India går det fremover for Telenor.

- I India har driftsmodellen vår resultert i sterke trender i andre halvår. Sterk kundevekst og økte inntekter per kunde resulterte i organisk inntektsvekst på 36 prosent i fjerde kvartal. Vi inntar nå posisjonen som hovedutfordrer i de seks sirklene vi er til stede i, sier Baksaas.

I Norge vinner Telenor abonnenter og ser økende etterspørsel etter større datapakker, noe som resulterer i en forbedret salgsmiks.

- Vi sikret nytt spektrum ved utgangen av året, noe som setter Telenor i stand til å tilby suverene 4G-tjenester til hele landet i løpet av de neste to årene. I Øst-Europa fortsetter det makroøkonomiske presset, mens vi ser solide trender i Sverige og i Broadcast-divisjonen, sier Baksaas.

- Basert på utviklingen i 2013 foreslår Telenors styre et utbytte på 7,00 kroner per aksje for 2013, en økning på 17 prosent fra 2012, tilsvarende en utbetalingsgrad på 73 prosent av normalisert nettoresultat. I 2014 forventer vi en lav, ensifret organisk inntektsvekst, stabil EBITDA-margin og investeringsgrad på rundt 16 prosent av inntektene, fortsetter han.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken