Gå til sidens hovedinnhold

Solheim toner ned fredshåp

- Det er veldig viktig å tone ned forventningene til besøket, sier utviklingsminister Erik Solheim før han møter partene i Sri Lanka til uka.

VICTORIA TERRASSE (TV 2 Nettavisen): Etter flere angrep mot militære og sivile i de tamilkontrollerte områdene nordøst i Sri Lanka, forlenget myndighetene i Colombo torsdag unntakstilstanden på øya med en måned, melder Reuters.

Til helgen reiser utviklingsminister Erik Solheim til øya. Torsdag tonet han ned forhåpningene om noe gjennombrudd i fredsprosessen.

- Det er veldig viktig å tone ned forventningene til besøket. Jeg håper på å skape forståelse for at våpenhvileavtalen må stabiliseres og at voldshandlingene blir færre, sa han under en pressefrokost i Oslo torsdag.

Til uka møter Solheim president Mahinda Rajapakse og lederen for LTTE-geriljaen, Velupillai Prabhakaran.

- Det avgjørende nå er å få Prabhakaran og Rajapakse til å sette seg ned sammen og få stabilisert våpenhvilen. De holder Sri Lankas skjebne i sine hender, sa Solheim til TV 2 Nettavisen onsdag.

Torsdag ble tre marinegaster og en politimann skadd da en mine eksploderte ved en militær jeep i nærheten av byen Trinkomalee. Onsdag innstilte de nordiske våpenhvileobservatørene virksomheten i Trinkomalee på ubestemt tid.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken