Gå til sidens hovedinnhold

Solheim uønsket

Sri Lankas regjering ber norske myndigheter holde utviklingsminister Erik Solheim utenfor fredsforhandlinger med tamiltigrene.

Sri Lankas utenriksminister Mangala Samaraweera skal ifølge den lankesiske nettavisen Colombo Page ha informert utenriksminister Jonas Gahr Støre om at Solheim er uønsket .

De to statsrådene traff hverandre nylig under Gahr Støres besøk i Hong Kong.

- Partisk
Solheim har fått ord på seg for å være partisk i forhold til De tamilske tigrene (LTTE), og er derfor ikke ønsket som fredsmekler mellom separatistbevegelsen og Sri Lankas myndigheter.

Ifølge Colombo Page har Gahr Støre sagt seg villig til å ta saken opp i den norske regjeringen.

I mellomtiden har president Mahinda Rajapaksa avslått Erik Solheims forespørsel om å få møte presidenten under hans tre dager lange besøk i India. Besøket skal etter planen begynne i dag, 27. desember.

Bussangrep i nord
Samtidig fortsetter urolighetene, og mange frykter at den tyve år lange borgerkrigen er i ferd med opp å blusse opp igjen for fullt. Tirsdag fryktes minst åtte srilankesiske soldater drept i et bussangrep tamiltigrene mistenkes for å ha stått bak i nærheten av byen Point Pedro. Ifølge representanter for Sri Lankas hær er angrepet det andre helt nord på øya på under en uke, melder Reuters.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken