Gå til sidens hovedinnhold

Solid løft i Asia

Gode takter i USA og høy oljepris sendte børsene i Asia til nye rekorder.

De asiatiske aksjene stakk til det høyeste nivået på mer enn åtte måneder. Det var særlig eksportsensitive selskaper som Toyota Motor og Samsung Electronics som ledet an i oppgangen. En rapport viser at den amerikanske økonomien tilsier at konsumentenes forbruk vil holde seg sterkt i verdens største eksport marked.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er sannsynlig at USA vil få en myk landing, sier forvalter Jeon Jeong Woo i Daehan Investment Management til Bloomberg News.

- Det har vært en del bekymring for økonomien, men når vi nå bekrefter at det ikke vil bli fullt så ille, vil hele markedet se en positiv effekt, sier Woo.

Verdens største gruveselskap BHP Billiton og oljeavhengige Mitsubishi Corp fikk et solid løft etter at oljeprisen fikk det største hoppet på mer enn 16 måneder. Oljeprisen steg kraftig etter en tale fra den amerikanske presidenten George Bush. USA vil nå doble de strategiske oljelagrene til 1,5 milliarder fat.

Oljeprisen steg til over 55 dollar i den amerikanske handelen.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Morgan Stanley Capital International Asia-indeks la på seg 0,7 prosent til 142,66 poeng. Det er den høyeste avslutningen siden 9. mai 2006.

Børsene i Australia, Hongkong, Kina og Singapore satte alle fart mot nye historiske toppnoteringer.

I Japan steg den viktige Nikkei 225-indeksen til 17.507,40 poeng. Det er en oppgang på 0,57 prosent og den høyeste avslutningen siden 7. april 2006. Den brede Topix-indeksen steg 0,5 prosent.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien