(SIDE2): Flere ikoniske fotografier skal auksjoneres bort i London den 17. mai i forbindelse med NSPCCs Rebuildning Childhoods Appeal. Blant annet skal et bilde av supermodell Kate Moss under hammeren - og bildet hun har plukket ut som sitt bidrag til veldedighetsauksjonen er tatt av den norske fotografen Sølve Sundsbø.

Det skriver thesun.co.uk, som mener modellen minner om en havfrue i sine gullglitrende bukser og bare overkropp.

Sundsbø er bosatt i den britiske hovedstaden, der han også har studert. Han jobber for flere store magasiner, blant annet Vogue, og har også gjort reklame for kjente merker som Yves Saint Laurent, Hermes, Nike og Lancôme. Han har bidratt på flere plan, blant annet har han laget Coldplays platecover til skiva «A rush of blood to the head».

Bildene som skal auksjoneres bort om drøye to uker, er tatt av flere kjente fotografer. Blant annet er Patrick Demarchelier’s slående bilde av modellen Christy Turlington tatt i New York i 1986 med, det er også Terry O’Neills fotografi av Brigitte Bardot og Sean Connery, knipset på settet til 1968-filmen Shalako.

- Vi er overlykkelige over å jobbe sammen med NSPCC og kunne tilby så ærverdige fotografier på auksjonen, og å være med å skaffe penger til noe så meningsfylt, sier ansvarlig for fotografier ved auksjonshuset Bonham, Jocelyn Philips.

NSPCC er en organisasjon som jobber for å hjelpe barn i Storbritannia som er utsatt for overgrep. De jobber blant annet mot politikere for å endre lover, tilbyr rådgivning og har hjelpetelefon.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!