Gå til sidens hovedinnhold

- Som å slutte på Harvard før eksamen

Rekordbra arbeidsmarked til tross. Jobbekspert advarer mot å tro at drømmejobben er rett rundt hjørnet.

- Ja, det er rekordmange jobber der ute, men det hisses opp en slags gullalderstemning som det egentlig ikke er dekning for. Saken er at konkurransen om hver jobb er veldig høy, sier Thorleif Solstad, styreleder i karrieresenteret Solstad-Gruppen.

NA24 - din næringslivsavis

For på tross av at arbeidsledigheten nå er nede i to prosent, og det kommer stadig flere jobber ut på markedet, er det ikke mye enklere å få den perfekte jobben.

- Kortsiktig
- Det er ikke mye lettere å få den perfekte jobben i dag enn før. Man bør ikke la seg friste bare fordi man ikke liker sjefen. Å skifte jobb for hyppig er som å slutte på Harvard før eksamen, sier Solstad.

- Jobber man i en bedrift og får drive med det man har lyst til, kan man ikke slutte bare fordi man får 100.000 kroner mer i lønn. Det er kortsiktig, legger han til

Han viser til at det koster å komme seg ut av den jobben man allerede har. I en periode på tre måneder er man fraværende og mellom to jobber. Så kommer de første 100 dagene i den nye jobben.

- De første 100 dagene i ny jobb er vanskelige. Det er veldig lite fokus på hvor vanskelig det egentlig er, og ansvaret ligger hos den som tar jobb, ikke den som gir. Usikkerheten i den nye jobben er en kostnad. Det er en psykologisk kostnad, samtidig som man får en intensiv periode, forteller han.

Jobbytte koster
For en arbeidsgiver koster det en til to millioner kroner når en nøkkelmedarbeider skifter jobb, men det er ikke bare arbeidsgiveren som får en kostnad. Det koster også for arbeidstakeren.

Solstad råder misfornøyde arbeidstakere til først å gå til sjefen og forhandle seg frem til nye vilkår og nye arbeidsoppgaver. Lykkes man ikke med det, bør man skifte jobb.

- Man kan tro at gresset er grønnere på andre siden av gjerdet, men bør kanskje heller ha fokus på å utvikle kompetansen sin. Det som er kapitalen i arbeidsmarkedet er ikke penger, men den kompetansen hver enkelt sitter på. Den må man ta vare på, forklarer Solstad.

Jobbgresshopper
- Å brenne av karrieren sin, bli en gresshoppe i arbeidsmarkedet, det er veldig negativt, sier Solstad og viser til at arbeidstakere under 35 år bør bli i jobben minst tre år.

- Det er veldig viktig at man viser arbeidsgiveren at man har stamina, tar motbakker og ikke har problemer med å levere, avslutter karriererådgiveren.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler