Gå til sidens hovedinnhold

Slik redder du håret i sommer

Sommeren kan være nådeløs mot håret ditt. Vi spurte ekspertene hvordan du gjør minst mulig skade.

(SIDE2): Sol og saltvann sliter på håret, og kan gjøre det både slitt og livløst. Å ta vare på håret både før, under og etter sommermånedene er viktig - om du vil ha sunne og glansfulle lokker.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Fuktighet
Allerede før du drar på ferie bør du sørge for at håret ditt er fylt med fuktighet.

- Det kan være greit å forberede håret ved å gi det gode fuktighetskurer før man skal i solen. Det er viktig å gi håret både fukt og protein, sier Paal Normann Nilsen, innehaver av «Gabel Frisør» i Oslo.

Les også: Slik får du fantastisk hår

Vil du farge håret bør du, om du er lys, unngå mørke farger. Årsaken er at denne fargen fort blir blass, og i enkelte tilfeller oransje.

Rødt er også en farge ekspertene mener du bør unngå, da også denne fargen fort mister glansen.

Varmen ødelegger
Det er varmen som gjør at håret blir spesielt slitt om sommeren. Varmen åpner hårstråene slik at oksygen slipper inn, og dette setter i gang en del prosesser som kan være svært skadelige for håret.

- Det er viktig å bruke både solsjampo og kurer, allerede før man drar på ferie. På ferien er det viktig med nonstop solbeskyttelse for håret. Håret vil fortsatt lysne, men det beskyttes mot unødvendig skade, sier Ulla Rafaelsen, Art Director ved «Toni & Guy» i Oslo.

- Det er viktig å starte å kure håret så kjapt som mulig. Stuss eller klipp håret ditt før du drar på ferie, for solen sliter ekstra godt på slitt hår, fortsetter hun.

Solbeskyttelse viktig
Ekspertene understreker at det er viktig å beskytte håret, på samme måte som du beskytter resten av kroppen med solkrem.

- Det er viktig å bruke hårprodukter med UV-beskyttelse. Disse produktene beskytter håret like godt som solkrem beskytter kroppen, forklarer Nilsen.

Det er ofte innvotert en del bading når man er på ferie, og da er det viktig at håret beskyttes.

- Du bør også bruke solbeskyttelse for håret som er vannsikker, så slipper du å påføre produkter under hele dagen, tipser Rafaelsen.

Skyll godt og ofte
Å fjerne både salt og klor er essensielt om man vil beholde de sunne lokkene sine.

- Vask ut salt og klor etter du har badet. Dusj eller bruk vann på flaske. Bruk gjerne en spesialsjampo, en rensesjampo, hver dag i ferien, slik at du er sikker på at alle restene fra saltet og kloret blir fjernet fra håret ditt, sier Nilsen.

- Det er dobbelt så vondt å bli solbrent i hodebunnen, sammenlignet med resten av kroppen. Pass på skillen, og bruk gjerne litt solkrem på de utsatte områdene, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Årets sommerfrisyre
Om du vil være trendy på stranden er det enten langt hår med mye volum, eller en kort og gradert frisyre som gjelder.

- I år skal håret enten være stort, en typisk «beach-look», eller kort og gradert. Om du har tynt og fint hår, men ønsker volum, kan du bruke en saltvannsspray og man kan da få effekten man ønsker, sier Nilsen.

Hjemkomst
Når du er tilbake fra ferie er det viktig å sørge for at håret får en skikkelig klipp.

- Når du kommer tilbake fra ferie bør du klippe håret, samt farge det. Ta også en hårkur i salong. Kurene i salongen er mye sterkere enn de du får kjøpt til hjemmebruk, og jeg anbefaler at man tar en kur i salong både før og etter man har vært på ferie, sier Rafaelsen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken