Gå til sidens hovedinnhold

Tabben er å spille hard-to-get

Sommeren innbyr til lange dager fulle av flørting.

Lurer du på om hun flørter, skal du se etter kombinasjoner av ni tegn som avslører om hun prøver å sjekke deg opp.

Mer vellykket flørt

De fleste av oss føler oss rett og slett litt dristigere enn ellers når sola skinner på nakne legger, og det å bli avvist virker ikke så skummelt som ellers i året.

- Sommeren er forbundet med ferie og fri fra mye som vi fyller tiden med resten av året. Man er også mer ute og blir gjerne mer sosial, sier familieterapeut Kari Holter.

I tillegg byr sommeren på sol, varme og lyse kvelder, og gleden over alt dette gjør noe med oss.

Sjansene for å lykkes med flørtingen er derfor større.

- Vi føler oss nok mer lystne på livet om sommeren, og således er vi også mer åpne for flørtingen, sier hun.

Forskjell på menn og kvinner

- En av grunnene til at det er lettere å flørte om sommeren er nok rett og slett at det er lettere å komme på tomannshånd med det motsatte kjønn, sier Alex Aune.

Han er en av gutta bak Sjekkeskolens blogg 0330.no.

En studie viser at det kan være forskjell på hvordan menn og kvinner reagerer når de blir flørtet med. Blir en kvinne i et fast forhold flørtet med av andre menn, vil hun mest sannsynlig beskytte og styrke sitt nåværende forhold. Menn, derimot, ser på kjæresten sin i et mer negativt lys etter å ha pratet med en singel, vakker kvinne.

Pils i parken

Aune mener at lite klær og mye hud også kan hjelpe på stemningen.

- Dette låser opp noe litt dyrisk i oss – i alle fall hos oss gutta, sier han.

Det er lettere å få med seg sin utkårede ut for å trekke litt luft når det er 20 pluss enn 20 minus.

- I tillegg er man mer på fest, man er på ferie og i andre situasjoner som gjør det lett å komme i kontakt med andre mennesker. Det er også vanligere å ta seg en pils i en park om sommeren, og selv om vi på Sjekkeskolen foretrekker å treffe jenter helt edru, er det nok for de fleste lettere å flørte litt når promillen har steget litegrann, sier han.

Positiv følelse

At flørting gjør godt er det ingen tvil om.

- Når man flørter, gir man en annen oppmerksomhet. Man viser at man er interessert i den andre, og dette gjør vanligvis noe positivt med den som blir flørtet med, sier Holter.

I retur får du gjerne signaler som forteller deg om interessen er gjensidig eller ikke, og så er det bare å avgjøre om man skal gå videre med flørten eller ikke.

- Sommeren kan være en fin tid å møte en fremtidig partner, sier hun.

- Det absolutt viktigste når man er på sjekkern, er at man tør å ta initiativet. Det er typisk at jenter venter på at drømmemannen skal komme bort til dem, men det gjør han sjelden. Derfor ender mange opp skuffet, sier daglig leder i Dating Adventure, Espen Korsvik.

3633113

Må læres

Alex strekker seg så langt som å si at flørting er en nødvendighet.

- Uten flørting kommer man faktisk ingen vei. Vi ser alle noen ekstra søte gutter eller jenter som vi har lyst til å få til noe mer enn bare vennskap med, og for å få til dette må man flørte litt, sier Alex.

Han mener at flørting en kommunikasjonsform man rett og slett er nødt til å lære seg å mestre.

Den svenske sosiologen Hans Andersson har skrevet avhandling om de uskrevne reglene i sjekkeuniverset. Han mener at menn har forskjellige strategier for å oppnå kontakt.

– Noen menn kan sitte hele kvelden ved bordet og gjør ingen fremstøt før den siste dansen. Det kan være dumt, for er det noe jenter digger så er det menn som kan svinge seg på dansegulvet. Gode dansere blir ansett som gode elskere.

Er du hypp?

Men det var det å våge da.

Alex sitt beste tips er å komme litt tilfeldig i nærheten av den du har lyst til å flørte med.

Pass på at dere blir sittende ved siden av hverandre i sofaen på festen eller stående ved siden av hverandre der dere måtte befinne dere.

Målet er å skape en gnist, og for å få til det er du nødt til å være villig til å jobbe litt for saken.

- Flørting er i bunn og grunn bare en litt subtil måte å kommunisere ”jeg er hypp, har jeg sjans?”, sier han.

Ikke lek "hard to get"

- Det som hindrer de fleste fra å få noe ut av en flørt er – tro det eller ei – at motparten ikke får med seg at man er hypp. Mange tror at svaret ligger i å leke ”hard to get” helt fra starten av, men dette er nok et konsept som er litt misforstått. Det er viktig å kommunisere at man faktisk er interessert, sier han.

Dette gjør du ved å smile lurt mens du holder øyekontakten litt lenger enn normalt, samt ved å lene deg litt for langt inn i den andres intimsone.

- Gjør du dette, er du allerede på vei til å skape den gnisten du er på jakt etter, sier han.

Ut av skallet

Og selv om det kan være litt skummelt å ta første skrittet, er nok altså de fleste av oss litt mer freidig om sommeren enn ellers.

- Det er mange som kommer ut av sitt asosiale skall om sommeren. Vi sitter inne om vinteren og går kanskje ikke så mye ut, mens vi tar igjen det tapte om sommeren, sier han.

Er man på ferie, blir det enda lettere.

- Da har vi lett for å legge igjen hemninger hjemme. Når man er i Syden og møter noen man aldri kommer til å møte igjen, er man ikke så redd for å dumme seg ut. Dette gjør at det blir mye lettere for de fleste å flørte hemningsløst, sier han.

Flørting er også for par

Husk imidlertid at flørting slettes ikke er forbeholdt single. Det er all grunn til å flørte selv om du er i et forhold - så lenge du flørter med rette person.

- Sommerflørt er vanligvis forbundet med ferieflørt eller en kort affære med en kjæreste, men flørting generelt er noe man bør bevare og tilstrebe å ha i alle parforhold. Å flørte med partneren er sunt, men å flørte med andre er uheldig hvis man vil beholde forholdet man er i, sier Holter.

- Et godt forhold er som å sjekke hverandre opp mange ganger, så her er det bare å holde flørtinga i gang, legger Alex til.

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Denne saken ble først publisert på klikk.no. Les også:

Ja, kvinner har også ståtiss

Munnsexen menn elsker

Dette funker bedre enn porno

10 ting som får damene til å falle

Forum: - Jeg har ikke hatt sex på 20 år. Er det noe galt med meg?

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken