(YEYE): I 2007 var hver tredje nordmann på festival. I år er det enda flere som har tenkt seg ut på tur.

Les også: Sommeren 2008 rocker - disse opptrer på norske festivaler i år

En undersøkelse inFact har gjort for mobilprodusenten Sony Ericsson viser at 39 prosent planlegger å dra på en eller flere festivaler i sommer.

Ungdom digger festivaler
Men selv om andelen generelt sett er høy, er det først og fremst de unge som har tenkt seg av gårde. Hele 57 prosent av de spurte i alderen 18-24 år svarte at de har tenkt seg på festival.

- Vi ser at det dukker opp stadig nye festivaler i ulike musikkgenre, men er overrasket over den høye deltakelsen fra folk i alle aldre og fra hele landet. Dette viser at musikkfestivaler appellerer til folk flest og treffer noe i den norske folkesjelen, sier markedssjef Anniken Amdam i Sony Ericsson Norge til musikkfagbladet FaroJournalen.

1 av 4 gamlinger på tur
Deretter synker antallet med festivalplaner med alderen. For mens 46 prosent i alderen 25-39 og 39 prosent i alderen 40-59 har tenkt seg på festival, svarer 25 prosent av de spurte over 60 år at de har tenkt seg på festival.

Les også: Slik redder du festivalsommeren

Av alle de spurte svarer 27 prosent at de kun skal på en festival, 9 prosent to festivaler, 3 prosent tre festivaler og 61 prosent har ikke tenkt seg på noen festivaler i det hele tatt.

Mobilprodusent på turné
Sony Ericsson har i sommer med seg en toetasjers buss som skal reise rundt på flere musikkfestivaler i Norge, men mobilprodusenten fikk seg en overraskelse over hvor i Norge festivalinteressen er størst, skriver FaroJournalen.

Undersøkelsen viser nemlig at nesten halvparten fra nordre deler av Norge har planer om å reise på festival, men bare en av tre østlendinger har det samme.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!