(SIDE2): Seksten programledere skal samarbeide om å lage en sommersending ombord på båten MS «Sjøkurs» i sommer, mens de seiler fra Vadsø 21. juni, og avslutter i Oslo 15. august.

Underveis vil forskjellige programlederpar være ansvarlig for hver sin uke på Sommeråpent ombord på båten, og skape underholdning langs kysten.

En av programlederne ombord er sangstjernen og tv-personligheten Atle Pettersen. Sammen med den noe mer erfarne Nadia Hasnaoui skal han lede Sommeråpent én uke.

- Jeg fikk en telefon fra produksjonslederen som lurte på om jeg hadde lyst til å bli med. Det hørtes spennende og gøy ut, så jeg takket ja, sier Pettersen til NRK.

Fem sendinger

Pettersen og Hasnanoui tar turen fra Vega i Nordland, inn i Trondheimsfjorden, og videre til Møre og Romsdal. Det betyr fem sendinger for de to programlederne: fra Brekstad, Levanger, Hitra, Molde og Ulsteinvik.

- Jeg har spilt så å si alle stedene vi skal til tidligere. Det blir veldig fint land kysten der, så det blir en vakker opplevelse, sier Pettersen.

I løpet av sommeren vil vi blant annet også bli kjent med Tarjei Strøm, Carine Olset, Jeanette Platou, Dan Børge Akerø og Ronny Brede Aase.

Sommeren avsluttes med en uke ledet av en uke med søstrene Marte Stokstad og Anne Rimmen.