Gå til sidens hovedinnhold

Norges flotteste sommerhotell

Stem på din favoritt blant 49 norske sommerhotell og vinn spaweekend!

Følg oss på FACEBOOK!

Hvilket norsk hotell er DIN sommerfavoritt og hvorfor? I samarbeid med Nettavisen og dere lesere kårer Reiser & ferie landets flotteste sommerhotell.

Nedenfor finner du en liste med 49 forslag du kan stemme på, men send gjerne inn andre kandidater.

Send ditt forslag med begrunnelse til konkurranse@reiserogferie.no så er du med i konkurransen. Du kan også komme med ditt bidrag via Reiser & feries Facebook-gruppe.

Redaksjonen plukker en vinner som får et weekendopphold for to personer i standard dobbeltrom fra fredag til søndag, på spahotellet Farris Bad på bystranda i Larvik. Oppholdet inkluderer frokost, inngang i spa, badekåpe, tøfler, og forfriskninger. Spa-deg-selv behandlingen Veien til velvære er også inkludert for begge under oppholdet.

Andrepremie er en Samsonite Cosmopolite koffert til en verdi av 3500 kroner.

49 norske sommerhotell

1. Hotel Norge, Lillesand: En klassiker som ligger midt i en av Norges vakreste småbyer. Hotellet minner mye om slik Lillesand fremsto på 1700 og 1800-tallet. I 1992 overtok familien Taranger driften av Hotel Norge, og de tilbakeførte både eksteriør og interiør til tiden rundt 1890. Et besøk her er med andre ord som en liten tidsreise, tilbake til seilskutetiden, samtidig som etablissementet inneholder alle moderne bekvemmeligheter.

2. Englegaard, Tvedestrand: Céline Thommesen forelsket seg i et falleferdig hus langs E18 i den grad at hun kjøpte det. Siden har hun gjort det om til et helt spesielt overnattingssted, som åpnet i 2007. Her er det 69 rom med få rette vinkler, men plenty hjertevarme og myke dyner. Samt et vertskap som vet å skru på den rette stemningen.

3. Union Hotell, Øye: Dette hotellet ble bygget på slutten av 1800-tallet for å imøtekomme europeiske aristokraters krav til kvalitet. En rekke av datidens kongelige var innom, ikke minst for å nyte de fantastiske omgivelsene i Hjørundfjorden, men også hotellets helt spesielle atmosfære.

4. Sola Strand Hotel, Sola: Med sin beliggenhet nesten rett på den billedskjønne Solastranda utenfor Stavanger er det kanskje dette hotellet som i størst grad tar opp i seg det de fleste av oss forbinder med et sommerhotell: Nærheten til havet, silkemyk sand og et usedvanlig trivelig innemiljø.

5. Prestegården, Vigmostad: Tilbaketrukket fra havet nord for Lindesnes ligger Prestegården vakkert til mellom grønnkledde åser langs elva Audna. Det er en sakral stemning innenfor husveggen, som forsterkes av den mektige naturen utenfor.

6. Repvåg Fjordhotell & Rorbusenter, Finnmark: For den fiskeinteresserte er det himmelriket å komme til Repvåg og den mektige Porsangerfjorden, Norges nest største. Her har mennesker i generasjoner høstet av havet, men hotellet er også et ypperlig utgangspunkt for andre gjøremål i området.

7. Hamna rorbuer, Å: Har du ikke opplevd Å har du ikke opplevd Lofoten. Helt ytterst i arkipelet ligger dette spesielle fiskeværet, som er betydelig rustet opp de senere årene. Ved å bo i rorbu lever du tett på en tradisjon som fremdeles føles levende.

8. Sommarøy Arctic Hotel, Sommarøy: Bygget i tradisjonell nordnorsk kyststil består hotellet blant annet av flere naustbuer, som forsterker den kystnære følelsen. Her er det i tillegg vedfyrt badstue og utendørs badestamp, som er utmerket etter en dag ute på det mektige havet.

9. Hoel Gård, Ringsaker: Vil du bo herskapelig er dette stedet for deg, herlig beliggende ytterst på Nes-halvøya ved Mjøsas bredd. Selve gården har aner tilbake til begynnelsen av 1700-tallet, men Hoel er nevnt allerede i skrifter fra 1200-tallet.

10. Kviknes Hotel, Balestrand: Bygget i klassisk sveitserstil er dette et av Norges mest markante sommerhoteller. Prominente gjester som Keiser Wilhelm II av Tyskland var ofte på besøk, i tillegg til presidenter, statsministre og filmstjerner.

11. Grand Hotell, Flekkefjord

12. Quality Hotel Klubben, Tønsberg

13. Pan Gården, Åmli

14. First Hotel Solborg, Mandal

15. Refsnes Gods, Jeløy

16. Maries Gjestehus, Vestre Sandøya, Tvedestrand

17. Resort Lyngørporten, Lyngør

18. Fretheim Hotel, Flåm

19. Engø Gård, Tjøme

20. Åmotgard Hotell, Bystad

21. Kjøbmandsgaarden Hotell, Mandal

22. Stalheim Hotel, Stalheim

23. Nordre Ekre Gård, Heidal

24. Hummeren Hotell, Tananger

25. Nyvågar Rorbuhotell, Kabelvåg

26. Gålå Høyfjellsotell, Gålå

27. Fru Haugans Hotel, Mosjøen

28. Marken gjestehus, Bergen

29. Utne Hotel, Utne

30. Hotel Mundal, Fjærland

31. Hankø Fjordhotell, Hankø

32. Strand Hotel Fevik, Fevik

33. Walaker Hotell, Solvorn

34. Hotel Ullensvang, Lofthus

35. Nermo Hotell, Hafjell

36. Hotel Alexandra, Loen

37. Risør Hotel, Risør

38. Quality Spa & Resort Holmsbu, Holmsbu

39. Nevlunghavn Gjestgiveri, Nevlunghavn

40. Erzscheidergården, Røros

41. Tuddal Høyfjellshotell, Tuddal

42. Fleischer’s Hotel, Voss

43. Bergsjøstølen, Ål

44. Brekkeseter, Høvringen

45. Langesund Bad, Langesund

46. Henningsvær Bryggehotell, Henningsvær

47. Grann Hotell, Vang

48. Hvaler Gjestgiveri, Hvaler

49. Vega Havhotell, Vega

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken