Gå til sidens hovedinnhold

Sommerens kaloribomber

Her er sommermaten som gjør deg fet.

(SIDE2): Sommeren byr på mange herlige stunder, og mange av disse stundene innebærer en eller annen form for gastronomisk nytelse.

Les også:Unngå feriekiloene

Til tross for at man ofte er mer aktiv i sommermånedene, kan grillmaten, drinkene og dessertene allikevel gjøre at du legger på deg noen kilo. Helsemagasinet Medical MD har derfor laget en oversikt over de sommerfristelsene som inneholder ekstra mange kalorier, og her er ome av det du bør holde deg unna.

Grillmaten
Nordmenn elsker å grille, og gjør det både hjemme på verandaen og i hagen, samt i parker og på strender.

Men du skal tenke deg godt om før du velger hva du skal legge på grillen. For eksempel kan en 550 grams T-bone stek inneholde så mye som 1540 kalorier, og 124 gram fett. En cheeseburger kan gi deg omkring 750 kalorier og 45 gram fett.

Pølser er en annen sommerfavoritt, og er både raskt og enkelt å tilberede. Men tenk deg godt om før du tyr til denne hurtigmaten. Pølser inneholder nemlig mye natrium. En typisk pølse kan nemlig inneholde omkring 280 kalorier, 15 gram fett, og hele 1250 mg natrium.

Velg heller: Kyllingfilet, eller mager svinefilet.

Grilltilbehøret
Det er ikke bare kjøttet som er kaloribomber på grilltallerkenen. Potetsalaten inneholder også en del fett og kalorier, og som et eksempel kan man si at en halv kopp med potetsalat inneholder omkring 180 kalorier og 12 gram fett.

Velg heller: Salater med lett majones, eller yoghurt-dressing.

Les også:Den billigste grillmaten

Salatene
En salat i seg selv er et sunt sommermåltid. I alle fall som oftest. Det er nemlig lett å glemme at det man tilsetter salaten, kan gjøre den grønne sunnhetstallerkenen om til en kaloribombe.

Eksempler på høykaloriprodukter som gjør salaten usunn er fetende dressinger, stekt kylling, bacon eller ost.

Velg heller: Grønn salat med youghurt-dressing.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Sommerdrinkene
Det er deilig å kjøle seg ned med en drink i varmen, men disse søte drikkene kan være proppfulle av kalorier. Som et eksempel kan en piña colada inneholde alt fra 245 til 490 kalorier, mens en daiquiri normalt sett inneholder mellom 300 og 800 kalorier. En long Island ice tea inneholder, foruten store mengder alkohol, omkring 520 kalorier.

Velg heller: Vin, eller mikse drinkene dine med seltzer eller juice uten tilsatt sukker.

Tørsteslukkerne
Det kan være en kunst å holde seg hydrert på varme sommerdager, men du bør tenke på hva du slukker tørsten med.

Is-te, brus og juice inneholder mye sukker og kalorier. Faktisk kan disse inneholde så mye som 150 kalorier per servering.

Velg heller: Vann når du skal slukke tørsten.

Les også:Får du i deg nok vann?

Iskremene
Is hører sommeren til, men denne kalde herligheten inneholder også store mengder fett og kalorier. En kopp softis kan inneholde opptil 380 kalorier, men andre istyper kan inneholde langt mer.

Velg heller: Sorbet, eller andre frosne desserter.

Les også:Styr unna denne isen

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud

Kommentarer til denne saken