Gå til sidens hovedinnhold

Drama i Nordsjøen

Dramatisk da supplyskip slo mot rigg.

Supplybåten «Far Grimshader», som tilhører Farstad Shipping, har fått motorstopp og slår mot leteriggen «Songa Dee» ved Alvheim-feltet, opplyser Hovedredningssentralen i Sør-Norge, ifølge Stavanger Aftenblad.

Det skal være 14 personer om bord i supplybåten og rundt hundre på leteriggen.

- Sea King-helikopteret som ble sendt fra Sola er kommet ut til plattformen. I tillegg er det sendt et Sea King-redningshelikopter fra Florø. Operatøren Marathon Petroleum har fått tak i tre-fire helikoptre, som også kan være med å bistå dersom det blir nødvendig å evakuere mannskap, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Aftenbladet.no.

Klokken 23.50 sier Bang-Andersen til Nettavisen at dramatikken trolig er over.

- Vi har akkurat fått beskjed om at supplybåten har kommet seg vekk fra plattformen, så nå går det seg trolig til relativt raskt, sier han til Nettavisen.

Ifølge bt.no opplyser Petroleumstilsynet at supplybåten tar inn vann. Ifølte NTB skal også besetningen på boreriggen evakueres.

Det kan Bang-Andersen ikke kommentere.

Oljebrønnen skal være sikret og boreutstyret koblet fra, ifølge Petroleumstilsynet.

I tillegg til helikoptrene har Sjøforsvaret sendt ut kystvaktskipet KV «Ålesund» og fregatten KNM «Helge Ingstad» i retning Alvheim.

Alvheim-feltet ligger rundt 20 mil vest for Haugesund.

Reklame

Dette har aldri vært mer populært enn nå

Kommentarer til denne saken