Unoterte selskapet Songa Floating Production ASA har endelig fått på plass en kontrakt for sitt eneste produksjonsskip, FPSO’en East Fortune. Kontrakten kommer at Songa Floating tidligere i år måtte konstatere av en inngått kontrakt med oljeselskapet Peak Oil falt i fisk.

Det er det uavhengige energiselskapet Star Energy Sompany som vil leie East Fortune til produksjon av olje på Kakap-feltet på indonesisk sokkel.

Kontrakten har en lengde på 270 dager, og mobiliseringen av East Fortune starter umiddelbart. Det er forventet at oljeproduksjonen er i gang allerede i midten av november.

Dette er en av kun en håndfull kontrakter inngått i FPSO-markedet hittil i år. Markedet stoppet helt opp etter at finanskrisen slo ut i full blomst og oljeprisen falt dramatisk. Det er første i høst at det har blitt signert et par tre nye kontrakter.

Foruten East Fortune som ble ferdig konvertert i januar i år, så sitter Songa Floating med et tankskip som markedsføres for konvertering til produksjonsskip ved inngåelse av en kontrakt. Songa Floating het inntil i fjor Nortechs FPSO ASA og inngår sfæren av selskaper kontrollert av investoren Arne Blystad.