Gå til sidens hovedinnhold

Songas første overskudd

Songa Offshore har vært preget av kostnadsoverskridelser, men fjerde kvartal ble selskapets første med inntekter og overskudd.

Selv om fjerde kvartal ble gjort opp med overskudd, må Songa Offshore nok en gang skru opp de estimerte kostnadene knyttet til oppgradering av boreriggene Songa Saturn og Songa Mercur.

NA24 - din næringslivsavis

I fjerde kvartalsrapporten økes kostnadsestimatet for Songa Saturn med nye 3 millioner dollar til 136 millioner dollar. Årsaken er at testingen utenfor Algeciras i Spania tok fire uker i stedet for en uke som planlagt. Riggen er nå på vei til jobben utenfor Ekvatorial Guinea.

Oppgraderes
Når det gjelder Songa Mercur er kostnadsestimatet hevet med nye 2 millioner dollar til totalt 37 millioner dollar. Riggen er fortsatt under oppgradering ved Keppel Benoi-verftet utenfor Singapore og er ventet å forlate verftet i slutten av februar. Monsoon-regn har skapt forsinkelser i januar.

Selskapets ferdig oppgraderte og arbeidende borerigg Songa Venus har hatt problemer på nyåret og selskapet melder om en oppetid på kun 73 prosent, mot 95 i november og desember. Problemene skal nå være løst og beskrives som oppstartsproblematikk.

Plusstall
De gode nyheten for Songas aksjonærer med Arne Blystad i spissen er at riggselskapet i fjerde kvartal kunne logge sitt første overskudd. Selskapets to andre rigger Songa Dee og Songa Venus genererte inntekter på 41,8 millioner dollar gjennom kvartalet.

I tallene ligger også salgsgevinsten på 19,1 millioner dollar fra salget av en eierandel på rett over 20 prosent i riggen DeepSea Bergen.

Det ga et overskudd før skatt på 5,3 millioner dollar. Tallene for 2005 er lite sammenlignbare da selskapet da var uten inntjening.

I januar kjøpte Songa sin femte rigg, Deepsea Trym, som forventes markedsført om noen måneder. Riggen er nå til klassing.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter