Gå til sidens hovedinnhold

Side2 tester Sonia Rykiel

Strikkedronningen har designet en fargesprakende kolleksjon - og her er våre favoritter.

(SIDE2): Hun er kjent for sin fargerike og eksentriske stil, og er den ukronede dronningen av strikk. Franske Sonia Rykiel har nå designet en egen strikkekolleksjon for Hennes & Mauritz, og vi måtte selvfølgelig teste den fargerike kolleksjonen.

Se bilder fra testingen nederst i saken!

– Kolleksjonen til Sonia Rykiel pour H&M er markert, fargerik og leken! Den sammenfatter Sonia Rykiels stil og svært parisiske følelse, fra multistriper og strass til den lille svarte kjolen. Sonia Rykiel er kjent som dronningen av strikk og kolleksjonen har strikkeplagg som er veldig behagelig å bruke, forklarer pressesjef i H&M Norge, Vibeke Holann.

Sterke farger med fransk snitt
Det første som slår Side2 når vi ankommer H&M hovedkontor på Karl Johan i Oslo og for første gang ser kolleksjonen, er de sterke fargene og det franske snittet.

– Det er to ting som jeg mener er unik med kolleksjonen, Sonia Rykiel har designet en tidløs, feminin og leken kolleksjon hvor en kan få tak i hennes klassikere til en meget god pris! Strikkeplagg er essensen av Sonia Rykiel og et must for alle kvinner, som Nathalie Rykiel sier selv. Og for første gang i et designersamarbeid har det blitt designet en barnekolleksjon til jenter fra 18 måneder til 8 år, opplyser Holann.

Fransk undertøysmote
Tidligere har den franske designeren designet undertøy i samarbeid med H&M, og denne kolleksjonen, som ble lansert rundt juletider, ble ifølge H&M godt mottatt.

Les også:Vår dom over Sonia Rykiel

Camilla om kolleksjonen:
Dette er en kolleksjon man blir glad av! En skikkelig forsmak på våren, sterke og friske farger som får humøret opp. Jeg har en stor forkjærlighet for alt som er fransk, så dette var virkelig klær helt etter min smak. Chanel har vært det store en stund, men Sonia Rykiel er like mye essensen av fransk mote som Coco.

Mine klare favoritter (jeg har mer enn én!) er den svarte og hvite stripete genseren. Materialet er i tynn, behagelig strikk med Rykiels signatur ved at den ser vrengt ut. Den lille sløyfen, samt merke på armen minner meg om det glade 80-tallet. Hurra! Den kan brukes til jeans, til skjørt og til de korte, kule shortsene som kommer når våren snart titter fram.

Jeg ble også overrasket over hvor kule alpeluene var, og i gult og knallrosa ikke minst. Jeg må ha en i rosa – fargen var overraskende kledelig tross blekgusten vinterhud... Tightsene med detaljer bakerst på leggen er kjempesøte, og kommer i både svart og rosa. Ellers synes jeg den svarte genseren med den store blomsten på var supersøt og feminin, og jeg likte tilbehøret med plastarmbånd og strassbrosjer.

Buksedressen er superkomfortabel og helt klart min store favoritt!

Rykiel er kjent for å gå sine egne veier, og har definert motebilde slik vi ser det i dag på mange måter – hun er en klassiker og uredd, noe som gjenspeiler seg i denne kolleksjonen.

Personlig synes jeg også det er tøft at hun har en litt røffere kolleksjon enn alt det blomstrete og nusselige som kommer til våren – Rykiel har satt en ny vri på vårmoten i år.

En ting en må være obs på er at størrelsene er store, jeg er normalt small, men måtte ned en størrelse på nesten alt.

Skoene i plast var ikke helt min greie, men de var behagelige på foten.

Elin om kolleksjonen:
Jeg simpelthen elsker fargene og det franske snittet i denne kolleksjonen! Det er noe happy over det hele, samtidig som den er passe «french chick». Både farger og materialer passer perfekt for den norske våren, og jeg blir rett og slett glad av å gå i disse plaggene. De søte hårbøylene setter virkelig prikken over i-en, og er et accessoare som oser av femininitet.

En av mine absolutte favoritter er genseren med fargerike striper. Den er søt og feminin – og helt min stil.

Jeg falt også for det knallgule, korte skjørtet. Fargen synes jeg passer perfekt for våren, og med et par tykke tights blir det et litt annerledes antrekk som er superfeminint! Både høye støvletter og ankelboots passer perfekt til dette herlige plagget.

Som Camilla er også buksedressen en av mine favoritt. Da jeg først så den var jeg skeptisk på grunn av det litt slapsete utsende, men når jeg fikk den på meg ville jeg rett og slett ikke ta den av meg. Veldig behagelig og deilig!

Ekstra morsomt er at du kan kjøpe nesten hele kolleksjonen i barnestørrelse – det må jo være en enhver mors drøm!?

Sonia Rykiel kolleksjonen blir kun å få kjøpt i ti utvalgte H&M butikker, og disse er:
Oslo: Bogstadveien 26-28, CC Vest, Karl Johansgate 16 c, Oslo City og Stortorvet 13. Bergen: Lagunen. Stavanger: Stavanger Storsenter. Trondheim: Trondheim Torg. Kristiansand: Sandens. Tromsø: Nerstranda senter.

2853

Kommentarer til denne saken